Futbol

Yabancı sınırlaması belli oldu

16 Mayıs 2014 Cuma 17:56 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2014 Cuma 19:02

TFF Başkanı Demirören son noktayı koydu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda yabancı oyuncu kontenjanının "5+3" şeklinde uygulanacağını açıkladı.

Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısına Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasıyla ilgili üzüntülerini bildirerek başladı.

Yıldırım Demirören, uzun süredir tartışılan yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gittiklerini aktararak, Süper Lig'de yeni sayının 5+3 olarak belirlendiği dile getirdi.

Daha önce alınan karar uyarınca 2014-2015 sezonunda 5+0+3 olarak uygulanması planlanan yabancı oyuncu sayısından tribünde oturan oyuncular nedeniyle kulüplere ek maliyetler yüklediği için vazgeçtiklerini vurgulayan Demirören, "Yönetim kurulumuz 2 sene önce yabancı ile ilgili bir karar aldı. Bu karar bize göre doğru. Ancak tribündeki futbolcular, oynamadan kulübe maliyet yüklüyor. Bunun için sistemi 5+3 olarak uygulayacağız. Yani 5 oyuncu sahada, 3 oyuncu kulübede olacak" diye konuştu.

Yıldırım Demirören, açıklamalarının ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtlarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yabancı oyuncu konusunda düşüncesinin, serbest olması şeklinde bulunduğunu kaydetti.

Yeni sezon için 5+3 şeklinde uygulanacak yabancı oyuncu sınırıyla ilgili Terim'in nasıl bir fikri olduğunun sorulması üzerine Demirören, "Hocamız zaten kulüp takımı çalıştırırken de milli takımı çalıştırırken de yaptığımız görüşmelerde yabancı sayısının serbest olmasından yanaydı. Fakat biz yönetim kurulu olarak bir karar aldığımız için, 5+3 şeklinde uygulayacağız. Ama hocamızın görüşü serbest olmasından yana" dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün, 5+1+2 şeklinde yabancı sayısı uygulaması isteğinin olduğu hatırlatarak, alınan kararla ilgili Tahkim Kurulu'na gitmeleri durumunda nasıl bir durum ortaya çıkacağı şeklinde yöneltilen soruya Demirören, "Ben kulüplerin artık Türkiye'nin içinde bulunduğu bu ortamda, birlik ve beraberlik içinde alınan karara saygı göstererek hareket edeceklerine inanıyorum. Eğer itirazda bulunurlarsa, zaten mevcut 5+0+3 devam etmek zorundadır ve bunun da hiçbir kulübün işine gelmediği aşikardır" diye konuştu.

Kulüpler Birliği'nin yabancı oyuncu konusunda federasyona oy birliğiyle bir karar iletmediğinin de altını çizen Demirören, "Bize 12 veya 13 imza geldi. Maalesef 2'si küme düşen kulübümüzdü. Bize gelen yazılar var, 'federasyon karar alırsa uyarız' şeklinde. Konu, gönderilen imzalar ya da yazılar meselesi değil, federasyonun aldığı kararın uygulanması meselesidir" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz