Futbol

Yanal: "Çok az bir zaman kaldı"

21 Ağustos 2017 Pazartesi 01:13 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2017 Pazartesi 06:41

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 2. haftasında 2-2 berabere kaldıkları Fenerbahçe karşılaşmasında aldıkları 1 puanı avantaj olarak gördüğünü söyledi. Bordo-mavili ekibin şampiyonluk iddiasıyla ilgili olarak ise Yanal, "Trabzonspor, Türkiye'de en az Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kadar bu rekabetin içinde olmayı hak ediyor. Çok az bir zaman kaldı. Bunu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Karşılaşmanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, puanların paylaşıldığını belirterek, "Tabii ki öne geçmişken bu duruma düşmemeliydik. Kazanabilir miydik? Evet kazanabilirdik. Bu tip maçların zorluk derecesi farklıdır. Puanlar paylaşıldı ve rakip sahadayız. Bu bir avantaj." dedi.

Fenerbahçe karşılaşmasının ligdeki zorlu mücadelelerinden biri olduğunu vurgulayan Yanal, "Bizim kazancımız 1 puan. Buna kazanç olarak bakmamız da lazım. Geriye düşmeden oynamak avantajdı. Sonuçta puan aldık." ifadelerini kullandı.

"Yoğun mesai harcıyoruz"

Trabzonspor'u gelişmekte olan bir takım olarak tanımlayan Yanal, "Geçen senenin ikinci yarısı kurulan takıma takviye olarak sahada 2 yeni oyuncu vardı. Birkaç oyuncu daha takviye etmek istiyoruz. Zirvede kalacak bir Trabzonspor için yoğun mesai harcıyoruz. Zor maçlar oynadık. Ligin en formda takımlarından Atiker Konyaspor ve ardından Fenerbahçe ile karşılaştık." diye konuştu.

Burak Yılmaz'ın henüz 20. dakikadaki sakatlığının kendilerini etkilediğini vurgulayan bordo-mavili teknik adam, "Burak'ın erken oyundan çıkması dezavantajdı. Onu biraz daha fazla oyunda tutabilsek farklı olurdu. Gelişmeyi tamamladıkça daha iyi takım olacağız. Takviyeler yaparak yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Giuliano ve Soldado'nun ilk 11'de yer almamasının bekledikleri bir kurgu olup olmadığı sorusu üzerine Yanal, "Yeni gelen oyuncuları bir anda kullanmak kolay değil. Daha arkadaşlarının adlarını bile ezberlememişlerdir. Bu, bizim için de geçerli. Zaman zaman yeni oyuncuları bekletebiliyoruz. Zaman içinde oynayacaklardır." şeklinde görüş belirtti.

"Çok az bir zaman kaldı" 

Fenerbahçe'nin başında bulunduğu dönemde ilk maçlarını kaybettikten sonra çıkıp, "Bu sezon şampiyon olacağız." dediğinin ve bunu başardığının aktarılıp, "Trabzonspor için de aynı iddialı sözleri ne zaman söyleyebilirsiniz?" şeklindeki soruya ise Yanal, "Trabzonspor son 4 senede problemler yaşadı. Bu takım geçen senenin ikinci yarısında kurulmaya başlandı. Yönetilebilir bir kadro oluşturmak için çalışılıyor. Ben her zaman iddialı bir insanım ve o kadro oluştuktan sonra bunu söylemek hoşuma gider. Trabzonspor, Türkiye'de en az Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kadar bu rekabetin içinde olmayı hak ediyor. Çok az bir zaman kaldı. Bunu yapmaya çalışıyoruz." yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz