Futbol

Yarsuvat'ın 210 günlük başkanlığı

22 Mayıs 2015 Cuma 11:19 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2015 Cuma 11:20

Duygun Yarsuvat, 210 günlük bir geçiş döneminde görev aldı.

Galatasaray Kulübü'nün 25 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat, 210 günlük bir dönemin ardından görevini tamamlayacak.

Sarı-kırmızılı kulübün yarın yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olmayan Duygun Yarsuvat, mali sıkıntıların ön planda olduğu bir geçiş döneminde çalıştı.

Başkan adayı olduğunda, 2015 mayıs ayına kadar bu görevi sürdüreceğini ve normal tarihinde olağan kongreyi yapıp tekrar aday olmayacağını açıklayan Yarsuvat, sözünü tuttu.

- Alp Yalman'a karşı seçimi kazanmıştı

Ünal Aysal'ın ani bir kararla olağanüstü genel kurula gidip aday olmaması sonrası adı gündeme gelen Duygun Yarsuvat, Alp Yalman'la girdiği seçim yarışını kazanmıştı.

Alp Ayman'ın adaylığını açıklamasının ardından, seçime kısa süre kala listesini hazırlayan ve ikinci aday olarak seçime giren Yarsuvat, rakibine 1566 oya karşı 1777 oyla üstünlük sağlayarak başkanlık koltuğuna oturdu ve kulübün 35. başkanı olarak tarihe geçti.

- Futbol takımını toparladı

Duygun Yarsuvat yönetiminin görevi geldiği dönemde oldukça istikrarsız bir grafik çizen futbol takımı, teknik heyette değişikliğe gidilmesinin ardından hızlı bir şekilde toparlandı.

İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'nin sözleşmesi feshedilip, yerine Hamza Hamzaoğlu göreve getirilirken, ardından sergilenen performansla futbol takımı sezonun son iki haftasına en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde 73 puanla avantajlı bir şekilde girdi.

Sarı-kırmızılı takımın elindeki puan avantajını koruyup sezonu şampiyon tamamlaması halinde, Yarsuvat'ın sözünü verdiği 4. yıldız da elde edilmiş olacak.

Yarsuvat döneminde Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Galatasaray Sutopu Takımı ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı lig şampiyonluklarına imza attı.

- Mali konularda önemli mesai harcandı

Duygun Yarsuvat yönetimi, göreve gelmesiyle birlikte özellikle mali konularda önemli bir mesai harcamak durumunda kaldı.

Kulübün sıcak para akışını sağlamaya çalışan yönetim, olağanüstü genel kurul yaparak ek borçlanma yetkisi alırken, bu dönemde bir önceki başkan Ünal Aysal'ın yüksek harcamaları da sık sık direkt Duygun Yarsuvat'ın ağzından sert bir şekilde eleştirildi. Yarsuvat, mali dengeyi kurabilmek için kulüpteki personel kadrosunda da tenkisata gitti.

Yarsuvat döneminde mali sorunlardan en fazla etkilenen branş ise erkek basketbol takımı oldu. Sezon başında Türkiye Basketbol Ligi ve THY Avrupa Ligi'nde iddialı olacak bir kadro oluşturulurken, yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle takımın en önemli ismi Carlos Arroyo başta olmak üzere pek çok oyuncu ayrıldı.

- Yardımcısı Özbek'e destek verdi

Duygun Yarsuvat, kendi yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Dursun Özbek'i seçimlerde adaylık için destekledi.

Göreve ilk geldiğinde, yeni dönemde tekrar aday olmayacağını ancak yönetiminden bir aday çıkabileceğini dile getiren Yarsuvat, ilk kez yönetime kendi listesinde giren ve mevcut adaylar arasında bulunan Dursun Özbek'i başkanlık yarışında destekleyeceğini açıkladı.

Dursun Özbek'in aday yönetim kurulu listesinde, mevcut yönetimden, Can Topsakal, İsmail Sarıkaya, Ural Aküzüm, Murat Atay, Ali Yüce ve Selim Arda Üçer'in de yer alması dikkati çekti.

- Farklı bir başkanlık profili çizdi

Galatasaray camiasının yakından tanıdığı ve bir dönem divan kurulu başkanlığı da yapmış olan Duygun Yarsuvat, yönetimi süresince farklı bir kulüp başkanlığı profili çizdi.

Ünal Aysal döneminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaşanan gerginliği ortadan kaldıran ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i ziyaret eden Yarsuvat, Fenerbahçe ile yapılan derbi maçı da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyip, rakip yöneticilerle bir araya geldi.

Yarsuvat, futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamalarda sarı-lacivertli kulüp ile başkanı Aziz Yıldırım lehine ifadeler kullanması nedeniyle Galatasaray taraftarlarının zaman zaman tepkisini çekerken, yine Kadıköy'de 1-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisi sonrası sarf ettiği, "gelenek devam ediyor" sözleriyle de gündem oldu.

Ayrıca, mali genel kurulda Ünal Aysal ve kendi dönemlerinin ayrı ayrı ibra edilmesi konusunu gündeme getiren Yarsuvat, geçmiş dönemin tasarruflarından kendisinin sorumlu tutulamayacağını vurgulayıp, kulüp tarihinde ilk kez gerçekleşen bir uygulamaya imza attı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz