Futbol

Yarsuvat'tan çarpıcı açıklamalar

18 Aralık 2014 Perşembe 16:50 - Son Güncelleme 18 Aralık 2014 Perşembe 16:58

''Atatürk Olimpiyat Stadı'nda demek ki maç oynanabiliyormuş''

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlenmesine Dair Kanun'u eleştirdi.

Kadir Has Üniversitesi'nde "Ceza Hukuku: Sporda güncel gelişmeler ve kariyer yönetimi" adlı konferansa sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile katılan Yarsuvat, elektronik bilet uygulamasının kişilerin özgürlüğünü tehlikeye soktuğunu savundu.

Kanunun çıkmasının iyi bir şey olduğunu aktaran Yarsuvat, spor müsabakalarının bir tiyatro, bale olmadığını dile getirerek, "Spor bir gücün kullanılmasıdır. Bütün spor müsabakalarından bahsedilmesine rağmen bu kanun sadece futbol müsabakalarında uygulanabilmektedir. Bu kanun seyirciyi azalttı" dedi.

"Elektronik bilet özel hayatı tehlikeye attı"

Elektronik biletin getirdiği uygulamayla hayata geçirilen Passolig uygulamasının insanları tedirgin ettiğini iddia eden Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgürlük en önemli konudur. Elektronik bilet, kanundaki şekliyle inanların özel hayatını tehlikeye düşürecek bir takım sonuçlar ortaya çıkardı. Bu bilet, kişinin adresinden, kimlik numarasına kadar birçok bilgi alıyor. Kişinin ayakkabı numarasını, ağzındaki dişin röntgeninin de konulması lazım! Kişilere ait olan özel bilgilerin elden ele dolaşması beni rahatsız ediyor. Biz de kişisel verilen korunması sadece Allah'a kalmıştır. Elektronik bilette kişilerin verilerinin elden ele dolaşması rahatsızlık veriyor. Yurt dışından birisi maç seyretmeye gelmek istese, pasaport numarası istenince, endişeleniyor, gelmiyor. Demokratik ülkelerde yaşayan insanları çok rahatsız eder bu durum."

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Ünal Aysal zamanında Passolig'le anlaşma yapıldığını vurgulayan Yarsuvat, "Fenerbahçe Kulübü, Passolig'i almak zorunda kaldı. Ama Passolig'i alan başkan ben değilim. Ben olsam, o zamanki şartlara göre yeniden düşünürdüm" dedi.

Yarsuvat, maçlara başkan olarak girdiğini ve Abdurrahim Albayrak'ı yanında görenlerin kendisini hemen içeri aldığını ifade etmesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

Yabancı futbolcu sınırlaması hakkında

Ünal Aysal yönetiminin yabancı futbolcuların serbest oynatılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bir başvuruda bulunduğu hatırlatılması üzerine Yarsuvat, "Galatasaray Kulübü, serbest dolaşım hakkının sağlanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bir dava açmış ve sonra da geri almış. Sebebini bilmiyorum, sadece geri aldığını biliyorum. Bu konu da yönetimde olmayan bir Galatasaraylı kardeşime görev verdim. Türkiye Futbol Federasyonu yabancı sınırlaması hakkında kararını ocak ayının ilk haftasında açıklayacak. O karardan sonra dilekçemize hazırlayarak ilgili mahkemeye vereceğiz" diye konuştu.

Spor oyunları, harp oyunlarına döndü"

Galatasaray Kulübü'nün son 1 ayda taraftar olaylarından dolayı cezalar aldığını hatırlatan Yarsuvat, şunları kaydetti:

"Bir basketbol maçımızda Sırp bir taraftar salonun dışında, karşı cadde de çıkan olaylar da ölüyor. Salonun dışında olmasına rağmen kulübümüz ceza aldı. Bu vahim bir olay. Niye böyle olaylar oluyor? Spor oyunları, harp oyunlarına döndü. Sporun içinde rekabet vardır ama düşmanlık yoktur. Borussia Dortmund maçında Almanya'da hayret ettim. Meşaleler seyircilerin üzerine atıldı. Biz de ceza aldık."

Galatasaray Kulübü'ne başkanlık yapmaktan büyük zevk duyduğunu da dile getiren Yarsuvat, Türk Telekom Arena'yı halkın ziyaretine açmak istediklerini belirterek, "Müzemizi de stada taşıyacağız. Burada şöyle bir sıkıntı oluyor. Yabancı turlar geldiğinde lokantada şarap içmek istiyorlar ama biz de spor alanların da bu yasak. Real Madrid'in stadını gezmek 30 avro. Galatasaray'ın arenasını dolaştırmak için de böyle bir para alabiliriz. Çok zor ama bunu yapacağız" diye konuştu.

Yarsuvat konuşmasını tamamlarken, Abdurrahim Albayrak'a dönerek, "Aşağı yukarı yarım saat oldu mu konuşalı?" sorusuna Albayarak, "Efendim?" şeklindeki cevabı gülüşmelere neden oldu.

Albayrak, "Maalesef Beşiktaş'a stadımızı vermedik"

Öğrencilerden gelen bir soru üzerine Beşiktaş'a Türk Telekom Arena Stadı'ı verememe nedenlerini açıklayan Albayrak, "Biz de bir sene boyunca Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadık. Beşiktaş bizden stadı istediğinde 3 kez çimlerimizi değiştirmiştik. Beşiktaş'a stadı vermek istedik ama maalesef böyle bir şansımız olmadı" dedi.

Yarsuvat da bu konuyla ilgili kısa bir açıklama yapmak istediğini dile getirerek, "Söylememem gerekirdi belki ama söyleyeceğim. Beşiktaş, Avrupa kupası maçını Tottenham'la nerede oynadı? Atatürk Olimpiyat Stadı'nda demek ki maç oynanabiliyormuş" diyerek düşüncelerini kaydetti.

Konferans sonunda Yarsuvat ve Albayrak'a plaket takdim edildi.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz