Futbol

"Yeniden diriliş hareketi yapacağız"

26 Kasım 2015 Perşembe 18:49 - Son Güncelleme 26 Kasım 2015 Perşembe 16:54

Muharrem Usta, yeniden ayağa kalkacaklarını vurguladı.

Trabzonspor Kulübü'nün 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulunda başkan adayı olan Muharrem Usta, seçilmeleri halinde bordo-mavili kulübün ekonomisini düzelterek, başarıya koşan bir takım oluşturacaklarını söyledi.

Usta, yönetim listesinde bulunan Ahmet Çubukçu, Orhan İlarslan, Önder Bülbüloğlu, Suat Şen ve Gençağa Meriç'in de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında projelerini anlattı.

Kulübün geleceği için önemli bir seçime doğru yol aldıklarını belirten Usta, "7 Aralık, Trabzonspor için sıkıntıların ortadan kalkacağı, milyonlarca Trabzonsporlu için üzüntünün, kaygının, uykusuzluğun biteceği ve büyük bir çınar olan Trabzonsporumuzun tarihi için yeni sayfaların yazılacağı günlerin başlangıcı olacak" dedi.

Trabzonspor'un üç temel sorununun bulunduğunu ifade eden Usta, "Tarihimizde görmediğimiz şekilde derinleşmiş ekonomik sorunlarla karşı karşıyayız. Bunun yanında sportif anlamda Trabzonsporumuzun durumu hepimizi üzüyor. Camianın yüzünün bir türlü gülemediği süreçten geçiyoruz. İmaj ve itibarla ilgili sorunumuz da var. Yaklaşık 50 yıllık tarihi olan Trabzonsporumuzun itibarı, kabul edilebilir bir durumda değildir. Trabzonspor'un itibarı, her birimizin en çok önemseyeceği ve kimsenin zedelenmesine izin vermemesi gereken bir markadır" diye konuştu.

"Yeniden diriliş hareketi yapacağız"

Muharrem Usta, Trabzonspor'un ne kadar büyük sorunları olursa olsun hedefsiz kalmasının mümkün olmadığını ve yeniden ayağa kalkacaklarını vurguladı.

Bordo-mavili kulübün ekonomisini düzelteceklerini savunan Usta, "Kulübün ekonomik seviyesini iyi duruma getireceğiz ve sportif anlamda da 50. yılın içinde bulunduğu iki sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yeniden diriliş hareketi yapacağız. Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda başarıya koşabilen bir Trabzonspor olacak. Bu başarının adı Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da da Şampiyonlar Ligi'dir" diye görüşlerini aktardı.

Birlik ve beraberliğinin önemine değinen Usta, "Başarısız camialar bölünür, parçalanırlar. Bir bütün olmak ve beraber yürümek istiyorsak mutlak manada sportif başarı elde etmek zorundayız. Trabzonspor bir dünya kulübüdür ve bu kulübün taraftarları için şampiyonluk hayal değildir. Bütün enerjimizle o iki sezona doğru yürümeye başladığımızda paramparça zannedilen camianın tek vücut ve yürek olduğu görülecektir" ifadelerini kullandı.

"Başarıyı geri planda tutamayız"

Bordo-mavili kulübün başkan adayı, Trabzonspor Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nın geçen sezon FIBA EuroChallenge Kupası'nda final oynadığını hatırlatarak, "Hani camia parçalanmıştı? Parçalanmışsak nasıl 8 bin kişilik salonda 10 bin kişi vardı ve binler gözyaşı döküyordu. Birlik bütünlük arıyorsak bunun anahtarı başarıdır. Başarıyı asla geri planda tutamayız" şeklinde konuştu.

Akyazı Stadı'nın 2016-2017 sezonuna yetiştirileceğini aktaran Muharrem Usta, "Açılışı görkemli bir şekilde, dünya devi bir takımla yapacağız. İsim sponsorluğu çok önemli. İyi bir markayla iyi fiyata çözülmesi gerekiyor. Bunun da gerçekleşeceğinin müjdesini vermek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz