Futbol

Yıldırım, Alex gerçeğini açıkladı

30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:32 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:50

''Aykut, Alex'i kadro dışı bırakmış, ya Aykut'u gönderecektim ya Alex'i''

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, olağan genel kurulda yeniden başkan seçilmesi halinde herkesten hesap soracağını söyledi.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen sarı-lacivertli kulübün olağan genel kurulunda konuşan Yıldırım, genel kurul üyelerince çeşitli konularda kendisine ve yönetimine yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Fenerbahçe Kulübü'nde 1990 yılında başlayan yöneticilik geçmişini ve kulübün o zamanki tesislerinin yetersiz olduğunu aktararak konuşmasına başlayan Yıldırım, "Demokrasi diyorsunuz, beni tehdit ediyorsunuz. Beni kimse tehdit edemez. Benim damarımdaki kan başka kan. Her gecenin sabahı olmaz, bunu da biliyorum. Bugüne kadar sabrettim. Her türlü hakareti yaptılar, yaptınız. Bir gün cevap vermedim. Eğer (yeniden) başkan olursam yarın akşamdan itibaren herkese hesap soracağım. Bunu bilin" diye konuştu.

- "Ali Koç, bıraktığım gün başkanlığa aday olacak"

Aziz Yıldırım, futbolda şike davasının sonuçlanmasının ardından görevi bırakacağını ve eski yönetici Ali Koç'un başkanlığa aday olacağını söyledi.

Ali Koç'la geçen hafta cumartesi gününden beri görüştüğünü vurgulayan Yıldırım, "Benden sonra buraya kimin başkan olacağı çok önemli. Benden sonra çapulcular olursa yandık. Bunun için Ali Koç'a rica ettik. Ali benim kardeşim gibi. Biraz iş yoğunluğundan görüşmeyelim 2-3 ay, hemen 'araları yok' diye yazıyorlar. Ali Koç, bıraktığım gün başkanlığa aday olacak, söz verdi. Çapulculara burada yer yok. O kongrede ben burada olacağım" ifadelerini kullandı.

- Alex eleştirileri

Yıldırım, sarı-lacivertli takımın eski kaptanı Alex de Souza hakkında gelen eleştirilerle ilgili ise şunları kaydetti:

"Sözleşmesi bittiğinde Hertha Berlin'le bir anlaşma yapmış, onun üzerine çıktık ve anlaştık. Aykut hoca geldi. Aykut gelirken, 'ben bununla yapamayacağım, çare bulun' dedi. 'Bir şey yapamayız' dedim. Araya girenler oldu, zoraki gittik. En son Kasımpaşa maçı. Kardeşim maçtan sonra 'acele gel Aykut istifa ediyor' dedi. Hoca, ağzına geleni söyledi Alex'e. Sabah, Alex'i kadro dışı bırakmış. Ya Aykut'u gönderecektim ya Alex'i. UEFA için imza lazımdı, biz hapisteyken onu bile imzalamadı."

- "Gelecek sezon Ülker'le ayrılacağız"

Aziz Yıldırım, erkek basketbol takımın sponsoru Ülker'le gelecek sezon ayrılacaklarını söyledi.

Ülker grubuna teşekkür eden Yıldırım, "Allah razı olsun Ülker'den ve Murat Ülker'den. Hapisten çıktıktan sonra iki sene daha devam ettirdik. Mahkeme bitseydi, bırakacaktık. Benim dönemime kadar uzattık. Biz de sözümüzü tutma mecburiyetindeyiz. Fenerbahçe Ülker isminden Ülker ayrılıyor, seneye Fenerbahçe olarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yıldırım, diğer başkan adayı Hulusi Belgü'ye de seslenerek, "Şeref sözü veriyorum, eğer kulübe 100 milyon dolar teminat mektubu verirsen adaylıktan hemen çekileceğim. 5 sene içinde de takımı Avrupa şampiyonu yaparsan, genel kurul üyelerinden söz alıp 100 milyon dolarını ödeyeceğiz. Teklifim geçerli Hulusi Bey. Getirin teminat mektubunu hemen çekileyim adaylıktan" ifadelerini kullandı.

Kenan Evren Lisesi'yle ilgili haklarını mahkemede arayacaklarını aktaran Yıldırım, eski teknik direktörleri Ersun Yanal'ın istifasından sonra çıkan ses kaydıyla ilgili, "Kötü bir şey yok. Kendileri çektirmiş. Ben 'görüntüleri yayınlayın' dedim ama tape gibi yayınlamışlar. Tapeyi ben yapmadım" diye konuştu.

Aziz Yıldırım, artık tribünlere tüm taraftar gruplarını alacaklarını da sözlerine ekledi.

- Yönetim oy birliğiyle ibra edildi

Kulübün seçimli olağan genel kurulunda yönetim kurulu ve denetim kurulunun faaliyetleri ayrı ayrı ibra edildi.

Kongrede yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunmasından sonra söz alan üyeler, görüşlerini dile getirdiler.

Konuşmalardan sonra genel kurul divan başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyetlerini ayrı ayrı oylamaya sundu. Yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyetleri, oy birliğiyle ibra edildi. Ayrıca, yönetim kurulunun çeşitli önergeleri de kongre üyelerince oy birliğiyle kabul gördü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz