Futbol

Yumlu ve Yavru neden kadro dışı bırakıldı?

27 Ekim 2014 Pazartesi 19:49 - Son Güncelleme 27 Ekim 2014 Pazartesi 20:08

Trabzonspor'daki şok kadro dışı olayı ile ilgili çeşitli iddialar var...

Trabzonspor'da Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'nun süresiz olarak kadro dışı bırakılmasının ardından yönetim sessizliğini korurken, bu operasyonun nedenleriyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Gaziantepspor karşısında alınan 4-4'lük beraberliğin ardından teknik direktör Vahid Halilhodzic'in özellikle defans oyuncularını eleştiren açıklamaları ve ardından gelen iki şok kadro dışı gözleri bu operasyonun nedenlerine çevirdi.

"Kaptanlık" mı, "kavga" mı?

Kararın internet sitesi kanalıyla açıklanmasının ardından yönetim kanadı sessizliğini korurken, Mustafa Yumlu'nun kadro dışı bırakılmasıyla ilgili olarak 'Kaptanlık tartışması' iddiası ortaya atıldı.

DHA'da yer alan haberde, Onur Recep Kıvrak'tan sonra takımın ikinci kaptanı olan Mustafa Yumlu'nun, uzun süren sakatlığının ardından sahalara döndüğü Gaziantepspor maçında sahaya kaptan olarak çıkmak istediği ancak teknik Direktör Halilhodzic'in buna izin vermediği iddia edildi.

Halilhodziç'in sahaya kaptan olarak Bosingwa'nın çıkmasına onay verdiği, Mustafa Yumlu'nun ise bu konudaki rahatsızlığını soyunma odasında dile getirdiği ileri sürüldü. Mustafa'nın bu tartışmanın ardından sahadaki olumsuz performansının da alınan kararda etkili olduğu vurgulanıyor.

Bordo mavili takımda bir başka iddia da, Gaziantepspor karşısında alan paylaşımı ve adam markajında bir türlü anlaşamayan, yenilen gollerde büyük hataları bulunan Mustafa Yumlu ve Essaid Belkalem'in maçın ardından soyunma odasında tartıştığı yönünde. Bu tartışma sırasında Zeki Yavru'nun da Mustafa'ya destek vermesi, takım içinde çeşitli gruplaşmaların olduğu yönünde algılandığı kaydediliyor. 

Oyuncularıyla Gaziantepspor maçının ardından soyunma odasında hiç konuşmayan ve tartışmaları sessizce izleyen Vahid Halilhodzic'in yönetimin kadro dışı bırakma kararına da sessiz kalarak destek verdiği ileri sürülüyor.

Soyunma odasında yaşanan bu iki gelişmeyi duyan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da, Gaziantepspor maçındaki performansları nedeniyle sinirlendiği Trabzon kökenli iki futbolcunun yönetim toplantısında gündeme gelen kadro dışı bırakılmalarına onay verdiği iddia ediliyor.

Öte yandan yönetimin, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in raporu ve onayı olmadan böyle bir karar alamayacağı ve operasyonun tamamen Boşnak teknik adamın bilgisi ve isteği dahilinde yapıldığı ifade ediliyor. (DHA)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz