Futbol

"Bu kartı es geçemeyiz, cezası olacak"

26 Ekim 2017 Perşembe 16:06 - Son Güncelleme 26 Ekim 2017 Perşembe 17:53

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Çorum Belediyespor ile oynanan ve bordo-mavili ekibin 6-0'lık üstünlüğü ile biten maçta kırmızı kart gören Hugo Rodallega ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çalımbay, "Bu kartı öyle es geçemeyiz, cezası olacak" dedi.

Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, Çorum Belediyespor maçında rakibine yaptığı davranış sonrası kırmızı kart gören Hugo Rodallega'nın maç sonunda 'ırkçılık' konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin şunları söyledi:

"Hugo, bizim için çok önemli oyuncu. Böyle bir kart görmesini beklemiyorduk. Bu kartı öyle es geçemeyiz, cezası olacak. Öyle bir kart görülmez 3-0 öndeyiz, galibiz. Öyle gereksiz bir kart görmemesi gerekiyor. Hiçbir Türk insanın ırkçılıkla alakası olacağını zannetmiyorum, öyle bir şey varsa da üzücü ve kötü bir olay. Rodallega ile tek konuştuğumuz, yaptığının yanlış olduğuydu. Bir tek Rodallega değil, kim kırmızı kart görürse görsün hem kendine hem takıma zarar veriyor. Gereksiz kart görenlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Hangi arkadaş olursa olsun gerekli cezayı çekmek zorunda."

Takımda kadro dışı bırakma gibi bir durum olmadığını ifade eden Çalımbay, "Ne ceza, ne kadro dışı gibi bir yaptırım uygulamadık. Hiç konuşulmadı, görüşülmedi. Eğer takıma faydası yoksa, zararı varsa kim olursa olsun onunla yolları ayırabiliriz. Bize şu anda aç ve takımını düşünen, sorumluluğu alan ve şu andaki durumu çok çok iyi yaşayan kişiler lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz