Futbol

Derbiyi kim kazanır? İşte yorumcuların görüşleri

23 Şubat 2020 Pazar 10:31 - Son Güncelleme 23 Şubat 2020 Pazar 20:37

Eski futbolcular ve gazeteciler, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini TRT SPOR'a yorumladı. İşte isim isim tüm değerlendirmeler...

Kerem İnan - Eski futbolcu

"Derbiyi ben orta saha mücadelesi şeklinde görüyorum. Galatasaray hala istenilen seviyede bir oyun oynamıyor ama kazanıyor, Fenerbahçe ise doğru oyun oynuyor ancak 3 haftadır kazanamıyor. Ben heyecanlı ve bol gollü bir derbi bekliyorum. Kalecilerin de maçı olabilir. Altay, geçen hafta bir hata yaptı ve derbi maçında bu hata onu etkileyebilir. Muslera ise artık uzun süredir Galatasaray’ın kalesinde ve her maç öne çıkıyor. Galatasaray seyirci baskısını hissedecektir, Fenerbahçe de bunu avantaja çevirmeye çalışacak."

Emre Aşık - Eski futbolcu

"Uzun süredir kazanamayan bir Fenerbahçe var. Kazanmak isteyeceklerdir. Camianın beklentisini karşılamaya çalışacaklar. İki takımın da kontrollü başlayacağını düşünüyorum. Ama Fenerbahçe biraz daha agresif oynayacaktır. Fenerbahçe’de Max Kruse yaratıcı, Ozan dikine oynayabiliyor. Galatasaray’a ise Onyekuru ve Emre büyük güç kattı takıma. Ben Fatih hocanın Adem Büyük ile maça başlayacağına inanıyorum. Çünkü Emre-Onyekuru ile beraber Adem çok etkili olmaya başladı. Doğru yerlerde oynuyor, duruyor." 

Hasan Kabze - Eski futbolcu

"Şu an Galatasaray iyi gidiyor. Fenerbahçe ne kadar son haftalarda istediğini alamasa da, derbi bu. Zaten Kadıköy’deki maçlar da Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle devam ediyor. Forvet oyuncuları çok önmli bu maçta. Sürpriz oyuncular çıkabilir. Derbide Emre Akbaba’nın rolü büyük olacak. Orta sahadan ileri doğru çıkabiliyor. Ben orta sahadaki oyuncuların bu maçta önemli işler yapabileceğini düşünüyorum."

Osman Şenher - Spor Yazarı

"Galatasaray 6 haftadır kazanıyor, Fenerbahçe 3 haftadır kazanamıyor. Bunları bir kenara koymak lazım. Çünkü bu bir derbi... Fenerbahçe kaybederse hatta berabere bile kalırsa yarıştan kopacak. Galatasaray berabere kalırsa Galatasaray için avantaj olacak... Her sonuç Trabzonspor'a yarayacak. Ben bizi heyecanlı bir mücadelenin beklediğini düşünüyorum. Hakemin oyuna müdahale etmemesini temenni ediyorum. Skoru belli olmayan bir maç... Maçın favorisi de yok. Sinirlerine hakim olan, panik yapmayan iyi bir sonuç alır. İki takımın da handikapları var. Beraberliğe daha yakın bir maç gibi geliyor bana."

Rasim Kara - Eski futbolcu ve teknik direktör

"Altay, genç yeni nesil bir kaleci Muslera ise deneyimli bir kaleci... Zaman zaman Muslera'nın da kötü goller yediğini biliyoruz. Altay da inanılmaz gayret ediyor ama genç kaleci hata yapabilir bu ben zaten normal. Fenerbahçe'nin kalesini korumak kolay değil. İki kaleciye de iş düşecek. Son haftalarda kazanan bir Galatasaray var; ama Fenerbahçe açısından çok daha zor bir maç olacak. Özellikle Ersun Yanal tarafından bakınca zorlaşan bir durum var. Fenerbahçe'nin daha çok ihtiyacı var kazanmaya... Ama Galatasaray da yıllardır Kadıköy'de kazanamamanın psikozuyla oraya gidecek ve o makus talihini değiştirmeye çalışacak. Güzel ve gollü bir mücadele temenni ediyorum."

Suat Kaya - Eski futbolcu

Öncelikle kazasız belasız, herkesin zevk alacağı bir derbi diliyorum. Galatasaray 6'da 6 yaptı bunu devam ettirmek için mücadele edecek ve kazanırsa büyük avantaj elde edecek. Fenerbahçe ise son haftalardaki kötü sonuçlara rağmen derbi kazanma moraliyle yoluna devam edecek ve fikstür avantajını değerlendirmeye çalışacak. Galatasaraylı olduğum için Galatasaray daha ağır basıyor; ama Fenerbahçe de elinden gelen her şeyi sahasında saldırarak, isteyerek taraftarıyla bütünleşerek yapacaktır.

Semih Yuvakuran - Eski futbolcu

Savunmalara bakınca Galatasaray 1 adım önde. En önemli şey ise kaleci. Ben iki kaleciyi karşılaştırmak bile istemiyorum. Altay gelecek vaat ediyor belki ama Muslera bir adım önde. Yine de bu tip maçlarda belli olmaz... Çünkü Galatasaray köprüyü geçene kadar çok iyi konsantre oluyor. Sonra Galatasaray başka bir kimliğe bürünüyor. Bu tip maçlarda hocalara falan hiç gerek kalmıyor. Oyuncular kendisini motive ediyor. Bence kimse Galatasaray'ın rahat yeneceğini düşünmesin... Bence Galatasaray'ın kazanması sürpriz. Fenerbahçe ise elindeki seyirci desteğini iyi kullanacak ve bu maçı eski günlerine dönme sinyali verme yolunda kullanacak. 

Tuncay Şanlı - Eski futbolcu

Derbiler kolay değildir, atmosferi hep farklı olur. Fenerbahçe evinde iyi oynuyor. Son zamanlarda performans düşüklüğü olsa da Kadıköy'de her zaman favori olabilyor. Bu avantajı kullanmak isteyecektir. 

Semih Şentürk - Eski futbolcu

Fenerbahçe'nin kritik maçlarından bir tanesi. Orada 15 sene kaldım, 15 sene hiç mağlup olmadım. İnşallah bu gelenek devam eder. 

Kaynak: TRT SPOR


 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz