Futbol

Dilmen ve Denizli'den çarpıcı açıklamalar

21 Kasım 2017 Salı 16:40 - Son Güncelleme 21 Kasım 2017 Salı 20:56

TRTSPOR'un gündem yaratan programı "Futbolun Zirvesi"nde haftanın futbol olayları masaya yatırıldı. Programda Medipol Başakşehir'in Galatasaray'ı 5-1 yendiği maç değerlendirildi. Mustafa Denizli "Tudor'un şansızlığı şu; sezon başında Galatasaray'a gelseydi böyle bir tabloda tartışılmazdı. Ancak daha önce geldiği için tartışılıyor" derken Rıdvan Dilmen ise İgor Tudor'un en büyük şansızlığının Fatih Terim olduğunu savundu.

Gündem oluşturacak yorumların yapıldığı programda iki usta isim, şampiyonluk yarışıyla ilgili tahminlerini de açıkladı.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Levent Özçelik'in sunduğu programda Mustafa Denizli ve Rıdvan Dilmen, haftanın futbol gündemini yorumladı. 

"Naim, gelmiş gitmiş en büyük sporcumuzdur"

Programda ilk olarak hafta sonunda hayatını kaybeden efsane haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nun bıraktığı izler konuşuldu. Dilmen, "Naim, gelmiş gitmiş en büyük sporcumuzdur" dedi. 

Programda daha sonra Medipol Başakşehir'in Galatasaray'ı 5-1 yendiği maç değerlendirildi. 

İşte Denizli'ye göre Tudor'un en büyük şansızlığı ve en büyük hatası 

Galatasaray'ı aldığı farklı yenilgiyi yorumlayan Denizli, şunları ifade etti:

"Tudor'un şansızlığı şu; sezon başında Galatasaray'a gelseydi böyle bir tabloda tartışılmazdı. Ancak daha önce geldiği için tartışılıyor. Sezon sonunda tartışıldı, sezon başında tartışıldı. Sadece 8-9 hafta bu tartışmaları kesti. Rakiplerin de kazanması ve puan farkının kapanmasıyla yeniden tartışılmaya başlandı... Galatasaray'ın kaybettiği puanla lig sıralaması karışmış oldu. Ben farklı Gençlerbirliği galibiyeti sonrası da bazı eleştiriler de bulundum. Perşembenin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Tudor'un en büyük hatası rakip analizini iyi yapamamış, daha kötüsü kendi oyuncularını rakipten daha kötü analiz etmiş."

Dilmen'e göre Tudor'un en büyük şansızlığı: Fatih Terim

Rıdvan Dilmen ise İgor Tudor'un en büyük şansızlığının Fatih Terim olduğunu savundu. Dilmen, şunları söyledi:

"Tudor'un en büyük şansızlığı Fatih Terim'in Milli Takımın başında olmamasıdır. Fatih hoca boş olduğunda, kim gelirse gelsin, Fatih Terim dışarıdaysa o konuşuluyor...

"Türkiye standartları Terim ve Güneş'e çok uygun çünkü..."

Ben sadece bu sezon için söylemiyorum. Ben Fatih Terim boşken Galatasaray'ın başına getirilmelidir diyorum. Çünkü Türkiye standartları Fatih Terim ve Şenol Güneş'e çok uygundur. Çünkü ikisi de daha pratiktir. Fatih Terim, her zaman Galatasaray'a gider. Türkiye'nin realitesi budur. Ben devre arasına kadar olağanüstü bir durum olmazsa Tudor ile devam edeceklerini düşünüyorum." 

Dilmen: "Başakşehir çok iyi bir takım ama Tudor kumar oynadı"

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor'un Başakşehir karşısındaki taktiğine de değinen Dilmen, "Başakşehir çok iyi bir takım ama Tudor bir kumar oynadı. Tudor, 'Eğer ben Başakşehir'i yenersem rakiplerlerle arayı açarım, ligi forse ederim' dedi. Hesaplamadığı ise şuydu; karşısında Gençlerbirliği yoktu. Organizasyonu çok iyi bir takımla karşılaştı. Medipol Başakşehir, Abdullah Avcı merkezli bir futbol oynuyor" şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen'in Tudor'un Başakşehir maçına ilişkin analizine katılmayan Mustafa Denizli, "Tudor, bence Medipol Başakşehir karşısına her türlü yenilmemeye çıktı" yorumunu yaptı.

"Galatasaray ilk yarıyı lider bitirir"

Dilmen, "Galatasaray muhtemelen Beşiktaş'a kaybedecek olsa dahi ilk yarıyı lider bitirir" dedi.

İşte Denizli ve Dilmen'in şampiyonluk tahminleri 

Denizli ve Dilmen, şampiyonluk yarışı ile ilgili tahminlerini de açıkladı.

Denizli: "Şu anda şampiyon olacak takımı söylemek zor. Herbiri için (Galatasaary, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Beşiktaş) yüzde 25. Bununla birlikte hale yarım santim Galatasaray önde."

Dilmen: "Yüzde 30 Beşiktaş, yüzde 25 Başakşehir, yüzde 25 Galatasaray, yüzde 20 Fenerbahçe"

Dilmen: "Aykut hoca olsa da olmasa da Sivas maçını kazanırdı"

Fenerbahçe'nin Demir Grup Sivasspor karşısında aldığı 4-1'lik galibiyetini yorumlayan Dilmen, "Fenerbahçe, Aykut Kocaman olsa da olmasa da Sivas maçını kazanırdı" ifadelerini kullandı. Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe bu hafta oynayacağı Antalya maçını kazanırsa Kasımpaşa maçına Kadıköy'e 40 bin seyirci getirir" dedi.

Denizli: Denizli, "Elinde Sosa gibi bir futbolcu varsa..."

Programda Trabzonspor'un Osmanlıspor karşısında aldığı 4-3'lük galibiyet de konuşuldu. 

Mustafa Denizli, Trabzonspor'un maç boyunca iyi olmadığı halde 6-7 tane net pozisyona girdiğini kaydederek, Jose Sosa'ya dikkat çekti. Denizli, "Elinde Sosa gibi bir futbolcu varsa ondan en iyi performansı almak gerekir" dedi.

Dilmen: "Oğuzhan 2. yarıda gider"

Bu arada Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Oğuzhan Özyakup ile ilgili de flaş bir iddiada bulundu. Dilmen, "Oğuzhan'ın 2. yarıda Beşiktaş'tan gideceğini hissediyorum, gelişmeler onu gösteriyor" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz