Futbol

İşte Tudor'un Galatasaray'daki karnesi

18 Aralık 2017 Pazartesi 17:30 - Son Güncelleme 18 Aralık 2017 Pazartesi 17:37

Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor ile yollarını ayırdı. Hırvat teknik adam Sarı-kırmızılı kulübün başında toplam 34 resmi maça çıkabildi. İşte Tudor'un Galatasaray karnesi...

Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor ile yolları ayırma kararı aldı. Sezona iyi başlayan ancak ilerleyen haftalarda özellikle deplasmanda kötü sonuçlar alan Galatasaray'da yönetim, Hırvat Hoca'ya verdiği desteği çekti.

Taraftarın da sürekli olarak tepki gösterdiği Tudor, yönetimin aldığı kararla görevinden uzaklaştırılmış oldu.

2016-2017 sezonunun 2'nci yarısında Kardemir Karabükspor'dan, Galatasaray'a tartışmalı bir şekilde geçen Hırvat teknik adam 34 maçta 19 galibiyet, 11 mağlubiyet aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, fileleri 67 kez sarsarken kalesinde 47 gol görmekten kurtulamadı. Ligde 30 maçta takımın başında sahaya çıkan Tudor, 1,89'luk puan ortalaması yakaladı.

Galatasaray Hırvat teknik adamla lige iyi başlamasına rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde Temmuz ayında elenmişti. 

2. Ön Eleme Turu'nda İsveç ekibi Östersunds'a 2-0 ve 1-1'lik skorlarla elenen Galatasaray'da Tudor'a büyük tepki gösterilmişti.

Tudor yönetiminde sarı kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor'a karşı bir galibiyet bir mağlubiyet aldı. Hırvat teknik direktörle ilgili bir başka eleştiri noktası da büyük maçlardaki performansı oldu. 

39 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'a karşı oynadığı 8 karşılaşmada hiç galibiyet alamadı. Bu maçlarda 7 kez kaybeden Galatasaray sadece 1 beraberlik aldı ve 2 gol atabildi...

Türkiye'ye Kardemir Karabükspor Teknik direktörü olarak gelen Tudor, kırmızı-mavili ekipte 1'i Türkiye kupası olmak üzere 21 maça çıktı. Kardemir Karabükspor, bu maçlarda 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz