Futbol

"Minimum 7 oyuncu transferi yapacağız"

14 Ağustos 2020 Cuma 10:33 - Son Güncelleme 14 Ağustos 2020 Cuma 10:43  |  Kaynak : DHA

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, " Tomas hocanın gelişi bize motivasyon sağladı. Tomas hocanın artısı Okan hocanın yardımcısı olarak takımımızda görev almış olması. Minimum 7 oyuncu transferi yapacağız" dedi.

Erzurum'daki Sway Otel'de konaklayan Rizespor'da sportif direktör Yılmaz Bal, pandemi sürecinde en çok sıkıntı yaşayan takım olduklarını vurgulayarak, “Pandemi sürecinde biz dahil birçok takım çok zorlandı. Süreci en iyi şekilde geçirmeye çalıştık. Son saniyeye kadar mücadelemiz devam etti. Bileğimizin hakkıyla ligde kaldığımız için mutluyuz. Pandemi sürecini 2 ay futbol oynamadan geçmek zordu. Transfer dönemi bittiğinde 2 önemli oyuncumuzu kaybettik, takım içinde de birçok oyuncumuz sakatlık geçirdi. O süreçte en çok acıyı biz çektik” dedi.

Teknik direktör Tomas’ın gelişini değerlendiren Bal, “Son 2 hafta hocamızın ayılmasıyla birlikte zor bir süreçti. Hocasız kaldık, zor bir süreçti. O süreci iyi yönetmemiz gerekiyordu. Hoca ekibinin değişmesi ve Tomas hocanın gelişi bize motivasyon sağladı. Tomas hocanın artısı Okan hocanın yardımcısı olarak takımımızda görev almış olması. Oyuncuları tanıması ve birkaç lisan bilmesi önemliydi. Bize büyük bir enerji kattı ve Yeni Malatyaspor karşısına o enerjiyle çıktık, net bir skorla ayrıldık. Zor maçlar oynadık. Hep rakiplerimizle oynadık. Kendi gücümüzle ligde kaldık" ifadelerini kullandı.

" Minimum 7 oyuncu transferi yapacağız"

Başta defans hattı olmak üzere orta saha ve hücuma da transfer planladıklarını söyleyen Bal, “Defans, orta saha kenar oyuncu ve forvet transferi düşünüyoruz. Tomas hocayla hazırladığımız bir listemiz var. Çalışmalarımız var, ciddi takviyeler yapacağız. Minimum 7 oyuncu transferi yapacağız” dedi.

"Gökhan’a sözlü gelen teklifler var"

Rizespor’un iyi kalecilere sahip olduğunu belirten Bal, “Özellikle kalecilerimize birçok takımın ilgisi var. Kalecilerimiz ellerinden geleni yaptı. Gökhan’dan sonra Tarık görev aldı. Sonrasında Zafer de forma giydi. 3 isim de fırsatlarını iyi kullandı. Gökhan kendisini kanıtlamış bir isim. Teklif gelmesi mutluluk verici, doğru tercihler yaptığımızı gösteriyor. Altyapıdan gelen Boğaçhan da U19 Milli Takımı'nda. 4 kalecimiz var, 4’ü de iyi kaleciler. Gökhan’a sözlü gelen teklifler var. Değerlendireceğiz ve duruma göre bakacağız ama şu an için erken” açıklamasında bulundu.

 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz