Futbol

VİDEO | Pele: Messi, Ronaldo, Neymar sonra 4. yıldız kim olur?

16 Ocak 2018 Salı 14:53 - Son Güncelleme 16 Ocak 2018 Salı 23:23

Futbolun yaşayan efsanesi Pele, Rusya 2018 Dünya Kupası'nın en büyük favorisinin Brezilya'ya olduğunu söyledi. "Kupaları yıldızlar değil, takımlar kazanır" diyen Pele, Tite'nin organize bir takım oluşturmayı başardığını savundu. Günümüz futbolunda yeni yıldızların yetişmemesini eleştiren Pele, "Messi, Ronaldo, Neymar sonra 4, yıldız kim olur?. Cevaplanması zor" dedi.

Brezilyalı efsanevi futbolcu Pele, Rio de Janerio'da düzenlenen 2018 Carioca Eyalet Futbol Şampiyonası açılış törenine katıldı.

Pele, "Biraz önce sahne arkasında sordular, 'Sahneye yürüteçle mi yoksa birisinin yardımıyla mı çıkmak istersin' diye. Onlara dedim ki; tanrım bana ilk kez yeni botlar verdi. Ve kendime sordum. Neden onları göstermeyeyim ki?" diye konuştu.

"Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar... 4. yıldız kim olur kim olur/"

Yaptığı espirinin ardından günümüz futbolunda yeni yıldızlar yetişmemesini eleştiren Pele, şunları söyledi:

"Yakın tarihe bakacak olursak konuşulan isimler, Eusebio, Cruyff, Beckenbauer, Bobby Moore, Pele, Zico, Socrates'ti...Bugüne geldiğimizde tüm dünyada konuşulan sadece 3 isim var. Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar... Ve sonra hafızanızı zorlayacaksınız 4'üncü kim olur diye... Şimdi size sorsam bana 5 yıldız isim söyleyin desem... Gördünüz mü, cevaplaması zor..." 

"Favorim Brezilya, son Dünya Kupası'nı hatırlamak bile istemiyorum"

Pele'ye göre, Rusya'da yapılacak Dünya Kupası'nın favorisi Brezilya... Efsane oyuncu, "Brezilya futbolda her zaman söz sahibi olmuştur. Büyük futbolcular yetiştirmiştir. Tite'nin iyi bir takım oluşturduğunu düşünüyorum. Bizim en büyük sorunumuz organize olamamak. Son Dünya Kupası'nı hatırlamak bile istemiyorum. En iyi oyuncular bizdeydi ama takım olamamıştık. Kupaları yıldızlar değil, takımlar kazanır" şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz