Futbol

Sivasspor, Avrupa’nın en iyileri arasında

05 Mayıs 2021 Çarşamba 14:58 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2021 Çarşamba 19:14  |  Kaynak : İHA

Süper Lig'de 16 maçtır yenilmeyen Demir Grup Sivasspor, İtalyan devi Inter'in ardından Avrupa'da en iyi seriyi yakalayan takım oldu.

Süper Lig’de 16 maçtır mağlubiyet göremeyen Yiğidolar, Avrupa’nın da en iyi ikinci serisini yakaladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın tek rakibi Inter oldu. 39. haftada deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’nü 1-0 mağlup ederek puanını 58’e çıkartan ve 5.’lik iddiasını sürdüren Sivasspor, yenilmezlik serisini de 16 maça yükseltti. Bu süreçte 9 galibiyet ve 7 beraberlik olan Yiğidolar, Avrupa’nın da en uzun yenilmezlik serilerinden birini yakaladı.

Dünya devlerini geçti

Sivasspor, büyük ligler ve Süper Lig’de yer alan 119 takım arasında ikinci sıraya yerleşti. Inter’in gerisinde kalan kırmızı-beyazlı takım, dünya devleri Lılle, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Barcelona ve Bayern München’i geride bıraktı.

Beşiktaş, Sivasspor’u takip ediyor

Listede yer alan diğer Türk takımlarından diğeri ise Beşiktaş oldu. 7 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen siyah-beyazlılar, listede üçüncü sırada yer alarak Sivasspor’u takip etti.

Etiketler : SivassporSüper Lig
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz