Futbol

Yalçın: Beklemediğimiz bir durum oluştu

22 Ekim 2019 Salı 00:04 - Son Güncelleme 22 Ekim 2019 Salı 00:07

Süper Lig'in 8. haftasında İttifak Holding Konyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden BtcTurk Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Sergen Yalçın karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın zor bir maça çıktıklarını söyledi. 

Maçtan önce de sert bir karşılaşma olacağının belli olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Oyunun daha birinci dakikasında beklemediğimiz bir durum oluştu. Hem tribünleri hem bizi hem de diğer oyuncuları şoke eden bir durum oluştu. Serkan Kırıntılı'nın atılması, rakibin 10 kişi kalması ve peşinden golün gelmesi maçı biraz bizim açımızdan daha kolay bir hale getirdi. Ama ilk yarı oynanan oyundan çok memnun değilim. 10 kişiye karşı çok daha önde ve etkili oynamamız gerekirdi. Bu şok takımın üzerinde ve bizde de aynı etkiyi yarattı. Çok enteresan bir durum. Bunun için devre arasında oyuncularla çok sert bir konuşma yapmak zorunda kaldık. 11'e 10 oynanan bir oyunda önde oynamamız gerek. Rakibe baskı yapmamız gerek. Rakip eksik ve bizim mutlaka ikinci golü bulmamız gerek. Çünkü böyle maçlar çok tehlikelidir. Rakip çok koşan bir takım. Konyaspor'u da tebrik etmek lazım. 10 kişi oynamak kolay değil. Onlar da elinden geleni yaptı. Çok yargılanması gereken bir maç olduğunu düşünmüyorum. Enteresan bir maç oldu. Rakip 10 kişi kaldı. Biz golü erken bulduk. Beklemediğimiz bir durumdu. Ama müsabakalarda maalesef bu tür durumlar olabiliyor."

Yalçın, Süper Lig'de maç kazanmanın kolay olmadığını belirterek, "Ligde maçlar çok zor o yüzden bir plan yapmak zor. İçeride dışarıda bizim için fark etmiyor her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçtan puan almak istiyoruz. Elimizden geldiğince puanlar alıp kendimizi yukarıda rahat hissetmek istiyoruz" diye konuştu.

Konyaspor taraftarının kendisine yönelik ilgisiyle ilgili ise Yalçın, "Konyaspor taraftarıyla olan bağım menfaate dayalı değil. Burada çok zor günler yaşadık. Çok zor bir sezon geçirdik. Burada kendi evimde gibi hissediyorum. Onlara çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz