Futbol

Kocaelispor için 'Efsane Geri Dönüyor' kampanyası

13 Ağustos 2018 Pazartesi 18:00 - Son Güncelleme 13 Ağustos 2018 Pazartesi 22:21

TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Kocaelispor'un transfer yasağına konu olan borçlarının kapatılması için "Efsane Geri Dönüyor" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kocaelispor için düzenlenen yardım kampanyasına ilişkin valilikte düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Emine Zeybek, CHP Kocaeli milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Haydar Akar, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ile siyasi partilerin il başkanları ve bürokratlar katıldı.

Vali Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin nüfus bakımından Türkiye'nin 10'uncu büyük ili olduğunu ve pek çok ekonomik göstergede de ilk sıralarda yer aldığını fakat ekonomik alandaki başarısını takım sporları anlamında gösteremediğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kocaeli'de 150 milyon liralık yatırımla 33 bin kişilik bir stat inşa edildiğini belirten Aksoy, böylesine büyük bir statta üst ligler seviyesinde futbol oynanmasını arzu ettiklerini aktardı.

Aksoy, geçmişte 2 kez Türkiye kupasını kazanan ve Avrupa kuplarında mücadele ederek kenti en iyi şekilde temsil eden Kocaelispor'un bugün hiç kimsenin arzu etmediği bir noktada bulunduğuna işaret ederek, "Kocaelispor'un önemli bir borcu vardı. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu borç önemli ölçüde azaltıldı. Şimdi de kalan kısmı tamamlamak ve transfer tahtasının açılmasını sağlamak adına bir çalışma ortaya kondu. Takımın eski kaptanı Saffet Sancaklı'nın ön görüşmeleri sonrasında kentin bütün dinamikleri bir araya geldi." diye konuştu.

Kocaelispor'a yardım noktasında Yardım Toplama Kanuna göre Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından bir komite oluşturulduğunu anlatan Vali Aksoy, "Komitenin valiliğimize başvurusu sonucu izin belgeleri verildi. Bu izin çerçevesinde Ziraat Bankası E-5 İzmit Şubesi'nde yardım hesabı açıldı. Temennimiz bu yardım hesabına yardımların ulaştırılması." ifadelerini kullandı.

Aksoy, "Efsane Geri Dönüyor" sloganıyla başlattıkları kampanyanın Kocaeli'deki bütün kesimler tarafından desteklenecek bir boyuta taşınmasını hedeflediklerini aktararak, kampanyayı 3 aylık süre için açtıklarını ve toplanan miktarları her hafta kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da düzenlenen kampanyanın Kocaelispor için hayırlara vesile olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaelispor'un borçlarının ödenmesi için büyük bir riski göze aldıklarını belirten Karaosmanoğlu, KDV ile birlikte 70 milyon lira harcadıklarını kaydetti.

Karaosmanoğlu, "Bundan sonra kent halkı takımına sahip çıkacak. Ben çıkacağına inanıyorum. Siyasiler destek verecek. Siyasiler bu işin öncülüğünü yapmamalı, bunun zararını geçmişte gördük. Biz destek olalım. Kocaelispor'a halk sahip çıktığı zaman en kısa sürede kentin parlayan markası olacağına gönülden inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"En az borcu olan 10 kulüp arasına girdik"

Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz da 4 yıl önce bu kentin en değerli markası olduğuna inandıkları Kocaelispor'u içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için büyük bir sorumluluk alarak yola çıktıklarını anlattı. Yavuz, "Bugün gururla söyleyebiliriz, evet hala önümüzde bazı sıkıntılar var ama Kocaelispor bugün ülke futbolunda en az borcu olan ilk 10 kulübün arasına girmiş durumda. 'Kulübümüz kurtuldu' cümlesini kullanmak çok yanlış değil" şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinden beri çok büyük mücadeleler verdiklerinin altını çizen Yavuz, "Bu süreçte söylediğimiz şeyleri bugün Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın başkanları söylüyor. O yüzden geldiğimiz noktanın değerini daha iyi idrak etmeliyiz. Geçmişte yapılan hiçbir hatayı tekrar etme lüksüne sahip değiliz. Hayalimiz, devletimizin bize yaptığı muhteşem statta kendi şehrimizin çocuklarından oluşan bir kadroyla çıkmak." dedi.

Kampanyanın düzenlenmesinde ön görüşmeleri gerçekleştiren MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise kampanyanın beraberinde Kocaeli'de çok ciddi bir birliktelik getireceğini dile getirerek, "Süper Lig'de oynayan, tesisleri bitmiş, altyapıya önem veren, A takımında hiçbir yabancının olmadığı bir Kocaelispor hayal ediyoruz. Bu kampanya çok başarılı olmak zorunda. Kocaelispor'un borçları acil bir şekilde ödenmeli, transfer tahtası açılmalı, acil bir şekilde birkaç futbolcu transfer edilmeli ve sezon sonunda üst lige çıkılmalı." ifadelerini kullandı.

Kampanyaya destek vermek isteyenlerin bağışlarını Ziraat Bankası 2424 İzmit E5 / Kocaeli Şubesi'ndeki "40176402 - 5039" numaralı hesaba yatırabilecekleri aktarıldı.

Sıradaki Haber
Bayburt İl Özel İdarespor'da transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz