Futbol

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu toplandı

25 Kasım 2015 Çarşamba 16:50 - Son Güncelleme 25 Kasım 2015 Çarşamba 14:53

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu, Ankara'da bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu, Ankara'da bir araya geldi.

Göksu Restoran'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan kurul başkanı Ömer Gürsoy, daha önce üretilen stratejilerin ardından gelinen noktayı değerlendirmek ve bir güncelleme yapmak için toplandıklarını belirterek, "Kurul olarak artık yönümüzü yurt dışına çevirip, UEFA, Uluslararası Paralimpik Komite gibi birimlerle ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Yeni dönemde engelli futbolunu geliştirmek üzere yeni bir hareket planın oluşturacaklarını kaydeden Gürsoy, "Biz sponsor ya da herhangi bir destekçi firma değiliz. TFF olarak rolümüz engelli futbolunun geliştirilmesi. Faaliyetlere müdahale etmeden sisteme nüfuz etmeye çalışan, yol veren, yön gösteren bir kuruluz" diye konuştu.

Gelinen noktada artık liglerin gelişimleri konusunda özel bir çalışmaya gerek kalmadığını gördüklerini anlatan Gürsoy, "Yurt içindeki lig organizasyonları artık belirli olgunluğa geldi. Kurul olarak artık yönümüzü yurt dışına çevirip, UEFA, Uluslararası Paralimpik Komite gibi birimlerle ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Olimpik branş olabilme, derece alacak noktalara gelebilmek gibi konulara yönelmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kurul üyesi Selim Doğan da yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, "İmkanlarımız dahilinde destek vermeye devam edeceğiz. TFF'yi stratejik bir partner olarak görüp, bu sinerjiden nasıl bir fayda sağlarız, engelli futbolunu nasıl daha iyiye taşıyabiliriz gibi konularına odaklanılmalı. Bu kurulun bunu başaracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Gürsoy ve Doğan'ın yanı sıra Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ile Asbaşkan Murat Kandazoğlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz, İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin ve Özel Sporcular Spor Federasyonu Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Mustafa Demirdağ katıldı.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe Norveç'te
Yükleniyor lütfen bekleyiniz