Futbol

Cocu, yönetimden stoper istedi

12 Temmuz 2018 Perşembe 12:03 - Son Güncelleme 12 Temmuz 2018 Perşembe 13:26

Fenerbahçe teknik direktörü Phillip Cocu, yönetimden stoper transferi istedi.

Hızlı ve geriden oyun kuran iki stoper isteyen Hollandalı çalıştırıcı, transfer yapılamaması halinde Skrtel-Neustädter ikilisinden birini kulübeye çekerek, bu bölgede Josef'i oynatmayı planlıyor.

Fenerbahçe, sezon hazırlıklarını İsviçre'nin Lozan kentinde sürdürüyor. Kampta, takımını daha iyi tanıyarak sorunlara çözüm bulmaya çalışan Phillip Cocu, eksikleri belirlemeye devam ediyor. 

Hollandalı teknik adam, savunmanın göbeğini; pozisyon bilgisi yüksek, sezgileri güçlü ve hızlı futbolculardan oluşturmak istiyor.

Mevcut kadroda yer alan futbolculardan Neustädter ve Skrtel'in bu özellikleri karşılamadığını düşünen Cocu, yönetimden bu mevkiye transfer istedi.

4-3-3 sistemiyle takımına rakip sahada baskı uygulatmayı planlayan Hollandalı teknik adam, stoperlerden hızlı ve atletik olmasını, defansın arkasına sarkan forvetlere fırsat vermemelerini istiyor.

Savunmadaki isimlerden ayrıca çok iyi pas yapmalarını ve oyunu geriden kurmalarını isteyen Cocu, yönetimden bu özelliklerde bir transfer talebinde bulundu.

Sportif Direktör Damien Comolli, Hollandalı teknik adamın istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Fenerbahçe'de Cocu'nun istediği özellikleri taşıyan Josef de Souza, defansın ortasında görev yapabilir.

47 yaşındaki teknik adam, stoper mevkisine transfer yapılmazsa Skrtel-Neustädter ikilisinden birini yedek kulübesine çekerek, bu bölgede Josef’e şans vermeyi de planlıyor.
 

Sıradaki Haber
17 yaşındaki santrfordan Adana Demir'e 5 yıllık imza
Yükleniyor lütfen bekleyiniz