Futbol

İstanbul Başakşehir'de çifte imza

22 Temmuz 2014 Salı 16:55 - Son Güncelleme 22 Temmuz 2014 Salı 16:59

İstanbul Başakşehir, Ufuk Ceylan ve Cihan Yıldız ile sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi İstanbul Başakşehir, eski Galatasaraylı kaleci Ufuk Ceylan ile 1 yılı opsiyonlu 3, gurbetçi futbolcu Cihan Yıldız ile de 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Başakşehir Stadı'nda düzenlenen imza törenine futbolcuların yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ömer Faruk Ayvacı ve Kağan Şahin katıldı.

Ayvacı, burada yaptığı konuşmada, "Ufuk Ceylan, Galatasaray'da kendini ispatlamış, milli takıma kadar yükselmiş bir kaleci. Cihan da Schalke 04 ve Borussia Dortmund altyapılarında oynayan bir oyuncu. Abdullah Hocamızın çok istediği bir isimdi. Kendisine güvendiğimiz için 4 yıllık anlaşma yaptık" diye konuştu.

Yapılan transferlerle takımdaki rekabetin üst seviyeye çıktığını anlatan Ayvacı, "Takımda rekabet üst düzeyde. Kadromuza 1-2 futbolcu daha katacağız. Ondan sonra rekabet daha da artacak" ifadelerini kullandı.

Lacivert-turunculu kulübün yöneticisi, yeni yapılan Başakşehir Stadı'nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açacaklarını aktararak, 26 Temmuz Cumartesi günü tüm İstanbulluları açılışa davet ettiklerini dile getirdi.

Ufuk Ceylan: "Oynama zamanım gelmişti"

Galatasaray'la sözleşmesinin sona ermesinin ardından İstanbul Başakşehir'le anlaştığını belirten kaleci Ufuk Ceylan da olgunluk dönemini yaşadığını ve artık oynayabileceği bir takıma geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Ufuk, lacivert-turunculu kulübün uzun vadeli projelere imza attığını belirterek, "Abdullah Hoca'nın başımızda olması büyük bir avantaj. Açık görüşlü ve başarılı bir teknik adam olduğunu düşünüyorum. Böyle olması da benim burayı tercih etmemde çok büyük etken oldu. Bu dönemi kendi adıma 'olgunluk dönemi' olarak adlandırıyorum. Burada en iyi şekilde performans gösteririm" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni transferlerden kaleci Volkan Babacan ile sıkı bir rekabete girişeceklerini dile getiren Ufuk Ceylan, "Volkan ile milli takımların birçok kategorisinde beraberdik. Kendisiyle çok iyi arkadaşız. Rekabet her zaman iyidir. Kimin oynayacağına hocamız karar verecek. Bu da takıma katkı sağlayacak. Lig uzun bir maraton. Ben de bu maratonda elimden gelenin en iyisini yapacağım" şeklinde konuştu.

Deneyimli kaleci, Galatasaray'dan ayrılma süreciyle ilgili ise şunları kaydetti:

"Galatasaray'da çok özel ve çok güzel günler geçirdim. O günler için herkese çok teşekkür ediyorum. Sonuçta kontratım bitti ve böyle bir karar alındı. Bunun sonunda biz de kendi yolumuza baktık. Zaten oynama zamanımın geldiğini düşünüyorum. Galatasaray'da Muslera gibi iyi bir kaleci vardı. Forma şansı çok bulamadık. Onun için de daha çok oynayabileceğimi düşündüğüm İstanbul Başakşehir'i seçtim. Bundan dolayı da çok mutluyum. İnşallah önümüzde güzel günler var."

19 yaşındaki orta saha oyuncusu Cihan Yıldız ise öncelikli hedefinin çalışarak ilk 11'e girmek olduğunu anlatarak, "İstanbul Başakşehir'e transfer olduğum için çok mutluyum. Abdullah Avcı gibi bir teknik direktör ile çalışacağım için de ayrıca sevinçli ve gururluyum. İlk önce çok çalışıp ilk 11'e girmeyi istiyorum. Gerek hocalarımdan gerekse takımdaki ağabeylerimden öğrenecek çok şey var" diye konuştu.

Kendi oyun tarzı hakkında bilgi veren Cihan, "Sürekli olarak golü düşünen bir oyuncuyum. Ara paslarıyla takım arkadaşlarımı golle buluşturmayı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Vermaelen gidiyor, o geliyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz