Futbol

İşte olaylı derbinin temsilci raporu

21 Nisan 2018 Cumartesi 16:28 - Son Güncelleme 21 Nisan 2018 Cumartesi 16:38

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye kupası yarı final maçında çıkan olaylara ilişkin temsilci raporunun Beşiktaş'a gönderilen bölümü basına yansıdı.

Raporda, maçın başından, tatil edilinceye kadar geçen sürede yaşanılanlar ayrıntılı olarak yer alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, rapordaki bilgilere dayanarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş Kulübü ile Pepe ve bir kulüp çalışanının savunmasını istedi.

Olaylı derbiyle ilgili federasyon temsilcisi Vahap Şimşek'in hazırladığı 24 sayfalık rapor, savunmasını yapması için Beşiktaş'a gönderildi.

Basına yansayan raporun "Olaylar ve İhlaller" başlığı altında, bir Fenerbahçe taraftarının, Beşiktaş yedek kulübesi önünde bulunan Tolga Zengin'i işaret ederek, bir şeyler söylediğine dikkat çekildi.
Bunun üzerine, Tolga Zengin'in karşılık verdiği, araya giren güvenlik görevlilerinin olası fiziki teması önlediği vurgulandı.
Şenol Güneş'in de yedek kulübesinde bulunanlarla birlikte Tolga Zengin'i yerine çekmeye çalıştığı belirtildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile kaptan Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu kulüp yetkililerinin, tribün önüne gelerek seyircileri yatıştırmaya çalıştığına da dikkat çekildi.

Raporda, maçın 4'üncü hakemi Suat Arslanboğa'nın ifadeleri de yer aldı.

Buna göre, gerilim sırasında Beşiktaş yedek kulübesine çok sayıda yabancı cisim atıldı. Bunlardan biri, oyuncularını sakinleştirmeye çalışan Şenol Güneş'e isabet etti. Yere düşen Şenol Güneş, bir süre sonra kalkarak yedek kulübesine gitti ve başına buz koydu. Daha sonra çıkış tüneline yönelen Şenol Güneş'e sahaya atılan yabancı cisimlerden biri isabet etti. Suat Arslanboğa, Şenol Güneş'i, tünel girişinde yüzüstü yatar durumda gördüğünü de belirtti.

Arslanboğa, tünelin içinde kargaşa çıkınca da soyunma odasına gittiklerini bildirdi.

Raporda, maçın hakemi Mete Kalkavan'ın ifadesi de yer aldı.

Kalkavan, 4'üncü hakemin uyarısıyla olayları gözlemlediğini ve Şenol Güneş geçtikten sonra tünelde büyük bir kargaşa gördüğünü belirtti. 59'uncu dakikada ekibiyle soyunma odasına döndüğünü hatırlatan Kalkavan, müsabakanın sağlıklı şekilde devam edemeyeceği kanaatine vardığı için ilgililere "Maçın tatil edildiğinin" bildirilmesini istediğini aktardı.

Raporda ayrıca, Beşiktaşlı oyunculara her köşe vuruşu sırasında yabancı cisim atıldığına da dikkat çekildi.

Raporun "Seyirci Olayları" başlığı altında ise, misafir taraftar tribününden defalarca küfürlü tezahürat yapıldığı vurgulandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, rapordaki bilgilere dayanarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş Kulübü ile Pepe ve bir kulüp çalışanının savunmasını istedi. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz