Futbol

Kartal Martı'yı pençeledi

04 Aralık 2014 Perşembe 15:34 - Son Güncelleme 04 Aralık 2014 Perşembe 16:37

Sarıyer'e konuk olan lig lideri Beşiktaş, maçtan 4-0 galibiyetle ayrıldı.

Süper Lig'de Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Sarıyer'e konuk olan lig lideri Beşiktaş, maçtan 4-0 galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Spor Toto 2. Lig takımlarından Sarıyer ile yaptığı maçta siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Slaven Bilic, ligde fazla forma şansı vermediği oyuncuları ilk 11'de sahaya sürdü.

Bilic, ideal kadroda yer verdiği Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Kerim Frei ve Ramon Motta'yı Sarıyer karşısında ilk 11'de oynattı. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında sakatlanan ve bir süredir takımdan uzak kalan Tolga Zengin, Sarıyer maçıyla kaledeki yerini aldı. 

Son maçlarda formasını Kerim Frei'a kaptıran Olcay Şahan da ilk 11'de şans buldu. Demba Ba'nın yokluğunda forvette Cenk Tosun, forma giydi, Oğuzhan Özyakup ile Necip Uysal ise orta sahada görev aldı. Savunmanın sağında ve göbeğinde zaman zaman oynayan Necip, Sarıyer karşılaşmasıyla uzun bir aradan sonra ilk kez gerçek yeri orta sahada sahaya çıktı.    

ATINÇ NUKAN İLK 11'DE OYNADI

Teknik direktör Bilic, genç oyunculardan sadece Atınç Nukan'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Bu sezon ilk kez resmi bir maça başlayan Atınç Nukan, savunmanın göbeğinde Pedro Franco ile birlikte şans buldu. Son haftalarda kalede başarılı performans sergileyen Cenk Gönen kadroda yer almadı, Emre Metin de Tolga Zengin'in arkasında forma bekledi.    

Beşiktaş'ın ideal kadrosunda yer alan Jose Sosa, Veli Kavlak ve Ersan Adem Gülüm yedekler arasında yer alırken, Hırvat çalıştırıcı genç oyuncular Furkan Yaman, Ümit Karaal ve Tugay Kaya'yı da yedek soyundurdu. 

Bilic, resmi maçlarda sürekli şans verdiği Atiba Hutchinson, Demba Ba, Gökhan Töre'yi tribüne gönderdi. Sakatlıkları bulunan Tomas Sivok ve Uğur Boral ile ligde Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Mustafa Pektemek de Sarıyer karşısında forma giymedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Beşiktaş maça hızlı başlarken henüz 4. dakikada 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Olcay Şahan topu ceza alanı önüne kadar taşıdı, pasını Oğuzhan'a verdi. Bu oyuncunun çevirdiği topu uygun durumdaki Cenk Tosun ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Siyah-Beyazlı ekip 2. gol için fazla beklemedi. 10'uncu dakikada bu kez sahneye Olcay Şahan çıktı. İsmail Köybaşı'nın pasında Olcay Şahan kaleci Osman Kurtuldu'yu mağlup ederken Beşiktaş, 2-0 öne geçti ilk yarı da bu skorla sona erdi.

Beşiktaş 2. yarıya da golle başladı. Kara Kartal, ilk yarıda olduğu gibi 2. yarının da 4. dakikasında golü buldu. Olcay Şahan'ın yerden ceza sahasına gönderdiği topu Ramon Motta tam köşeden ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş 3-0 öne geçti. Geçen sezon Fenerbahçe'ye ilk golünü atan Motta, Beşiktaş formasıyla 2. golünü kaydetti.

66'da ise Cenk Tosun bir kez daha sahneye çıktı. Savunmadan kaptığı topla sağ kanattan ceza sahasına giren Furkan Yaman'ın ortasında Cenk Tosun'a sadece dokunmak kaldı ve Beşiktaş bu golle 4-0 öne geçti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 4-0 galibiyetle ayrıldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz