Futbol

Beşiktaş Avrupa'da farklı

26 Kasım 2014 Çarşamba 13:06 - Son Güncelleme 26 Kasım 2014 Çarşamba 13:09

Siyah-beyazlılar, bu sezon Avrupa arenasında 8 maçta sadece 1 kez yenildi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta maçında yarın (27 Kasım) deplasmanda Yunanistan'ın Asteras takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir grafik çiziyor.

Siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 8 maça çıkarken, bunların 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, sadece 1 kez yenildi.

Tek yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda İngiltere'nin güçlü takımlarından Arsenal karşısında 1-0'lık sonuçla alan "Kara Kartallar", diğer 7 maçta ise mağlubiyet yüzü görmedi.

Avrupa kupalarına 2-1'lik Feyenoord galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında aynı takımı İstanbul'da 3-1 yenmeyi başardı. Play-off turunda İstanbul'da Arsenal'ı elinden kaçıran siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmadan golsüz berabere ayrıldı. Rövanşta Arsenal'a 1-0 mağlup olup, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş, Asteras ve Tottenham ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Partizan'ı dış sahada 4-0, İstanbul'da ise 2-1 yenmeyi başardı.

"Kara Kartallar", bu sezon Avrupa'da oynadığı 8 maçta 13 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü.

Siyah-beyazlıların, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Maç Sonuç
Feyenoord-Beşiktaş 1 - 2
Beşiktaş-Feyenoord 3 - 1
Beşiktaş-Arsenal 0 - 0
Arsenal-Beşiktaş 1 - 0
Beşiktaş-Asteras 1 - 1
Tottenham-Beşiktaş 1 - 1
Partizan-Beşiktaş 0 - 4
Beşiktaş-Partizan 2 - 1
 

- Asteras evinde zor kaybediyor

Beşiktaş'ın rakibi Asteras, bu sezon evindeki maçlarda başarılı bir performans sergiliyor.

Yunan ekibi, Yunanistan Süper Ligi, Yunanistan Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde iç sahada toplam 10 maç yaptı ve sadece 1 kez mağlup oldu.

Yunanistan Süper Ligi'nde evinde maç kaybetmeyen Asteras, 4 maçta 2 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Asteras, Yunanistan Kupası'nda ise evinde oynadığı tek maçı kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde ön elemede Rovaneime'yi 4-2, Mainz'ı 3-1 ve Maccabi Tel Aviv'i 2-0 mağlup eden Yunanistan temsilcisi, C Grubu'nda ise Partizan'ı 2-0 yendi. Asteras, son maçında ise Tottenham'a 2-1 mağlup oldu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Trabzonspor'un 118.Avrupa randevusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz