Futbol

"Biraz daha dirençliydik"

27 Şubat 2015 Cuma 09:43 - Son Güncelleme 27 Şubat 2015 Cuma 09:47

Napoli-Trabzonspor maçının sonrası...

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli karşısında bugün daha dirençli olduklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 2. turu rövanş maçında Napoli'ye deplasmanda 1-0 mağlup olan Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya kendilerini eleyen rakipleri Napoli'ye bir sonraki turda başarılar dileyerek başlayan deneyimli teknik adam, "Güçlü bir rakiple oynadık. İlk maçtan aldığımız skor, bizim için ikinci maçı zor hale getirmişti. Bu bir prestij maçıydı" dedi.

Eksik ve 18-19 oyuncuyla yeni kurulan bir takım olduklarını kaydeden Yanal, "Bu takımın oyuncularının bir kısmının sakatlığı, bir kısmının UEFA listesine yazılmaması, bir kısmının Afrika Kupası'nda uzun süre olması, bizimle ilgili karşılaşmanın sonucunu belirleyecek alt nedenler oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Ersun Yanal, "Bu turda istediğimiz kadroyla mücadele etseydik rakibimizle daha zorlu bir tur mücadelesi yapabilirdik. İlk maçtan farklı olarak bugün Mehmet Ekici'yi kullanabildik. Onun dışında aynı kadroyla sahaya çıktık. Bugün biraz daha dirençliydik. Biraz daha oynamaya çalıştık" dedi.

-Benitez'den Beşiktaş taraftarına övgü-

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan ve galibiyetten ötürü neşeli olduğu gözlenen Napoli'nin İspanyol Teknik Direktörü Rafael Benitez, iyi bir maç çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Kazanmak için sahaya çıkmıştık ve bunu yaptık. Genelde iyi mücadele ettik. Takımın çıkardığı oyundan oldukça memnunum. Daha fazlası olabilir miydi, evet. Ama her zaman fazlasını elde etmek mümkün olmuyor. Kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Yorgunluk da vardı. Önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Basın toplantısında bir Türk gazetecinin bu akşam bir diğer maçta Beşiktaş'ın Liverpool'u elediğini hatırlatması üzerine Benitez, "Liverpool için üzüldüm ama Beşiktaş çok iyi bir takım, büyük bir takım. Dolayısıyla hak eden kazandı diye düşünüyorum. Bizler için kolay maç olmayacak. Kura çekiminin sonucunu bekleyeceğiz, daha sonra gelecek rakibe göre tedbirlerimizi alacağız" ifadelerini kullandı.

Benitez, kendisi Liverpool'un başındayken 2007 yılında Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda yaptıkları mücadelede taraftarın büyük baskı kuran bir ortam yaptığını dile getirerek, "Beşiktaş stadında gördüğüm ortam Avrupa'da gördüklerim arasında en iyilerden. Dolayısıyla bu, bugünkü turu geçmelerinde faydalı olmuştur" dedi.

Sıradaki Haber
Tarihi zafere coşkulu karşılama!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz