Futbol

Dnipro ile Sevilla ilk kez...

26 Mayıs 2015 Salı 11:14 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2015 Salı 11:20

Avrupa kupaları tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi finaline çıkacak Ukrayna'nın Dnipro ve İspanya'nın Sevilla takımları, Avrupa kupalarında ilk kez karşılaşacak.

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da yarın oynanacak final maçı öncesi Sevilla, Ukrayna ekiplerine karşı yenilgisiz durumda. Ukraynalılar karşısında oynadığı 4 resmi maça da Avrupa'nın 2 numaralı kupasında çıkan Sevilla, bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Sevilla, 2010'da Karpaty Lviv'i 4-0 ve 1-0'lık skorlarla yendi, Shakhtar Donetsk ile 2007'de yaptığı maçlarda ise 3-2 galip geldi ve 2-2 berabere kaldı.

Dnipro ise İspanyol takımlarıyla oynadığı tek resmi maçta, 2004 UEFA Kupası'nda Real Zaragoza'ya 2-1 kaybetti.

- Sevilla'nın 4, Dnipro'nun ilk Avrupa kupası finali

Sevilla, Avrupa kupalarında 4. kez, Dnipro ise ilk defa final oynayacak.

İspanyol ekibi daha önce çıktığı 3 Avrupa kupası finalinde de şampiyonluk sevinci yaşadı. Organizasyonun UEFA Kupası adıyla oynanan yıllarında 2006 finalinde İngiliz Middlesbrough ve 2007 finalinde Espanyol karşısında galip gelen Sevilla, geçen sezon ise Benfica'yı geçerek mutlu sona ulaştı.

Dnipro ise bu sezon finale gelmeden önce Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını çeyrek finale çıkarak yaşamıştı. Ukrayna temsilcisi 1985 ve 1990'da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynamıştı.

- Ukrayna ve İspanyol ekipleri 47. kez karşı karşıya

Ukrayna ve İspanyol temsilcileri, Dnipro ve Sevilla arasındaki UEFA Avrupa Ligi finaliyle Avrupa kupalarındaki 47. randevusuna çıkacak.

Önceki 46 maçta İspanyollar 24, Ukraynalılar 9 kez galip geldi, 13 karşılaşma berabere bitti. Son 4 maçta Ukrayna takımlarına yenilmeyen İspanyol ekipleri, 2 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

- İki ülke takımlarının 2. finali

İspanyol ve Ukrayna temsilcileri önceki yıllarda Avrupa kupalarında bir kez finalde kozlarını paylaştı.

UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda 1986'da Fransa'nın Lyon kentinde oynanan finalde Atletico Madrid'i 3-0 yenen Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

Sıradaki Haber
Ve kupa yine Sevilla'nın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz