Futbol

Fenerbahçe'yi Fernandao ipten aldı

02 Ekim 2015 Cuma 00:01 - Son Güncelleme 02 Ekim 2015 Cuma 02:21

Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta Celtic ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta İskoçya'nın Celtic takımı ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertli temsilcimize bir puanı getiren golleri oyuna sonradan giren Fernandao attı. Böylece Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe de bu haftaki Avrupa maçından 1 puanla ayrıldı.

Celtic Park'ta oynanan maçta ev sahibi Celtic, 28. dakikada Leigh Griffiths ile 1-0 öne geçti. Celtic, 32. dakikada Kris Commons ile farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Sarı-lacivertli temsilcimizde Volkan Şen'in yerine oyuna giren Fernandao, 43. dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirdi. İlk yarı ev sahibinin üstünlüğü ile tamamlandı. 48. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Fernandao, skoru 2-2 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

Gruptaki ilk maçında Molde'ye mağlup olan Fenerbahçe, Celtic beraberliğiyle ilk puanını elde ederken, ilk maçında Ajax ile de 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlı ekip ise puanını 2'ye çıkardı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

Bu sezon sahasında hiç mağlup olmayan Celtic, seyirci desteğini de arkasına alarak baskılı başladığı oyunun hemen başında Forrest'in direği sıyıran vuruşuyla tribünleri ayağa kaldırdı ancak skor tabelası değişmedi. Mücadelenin ilk bölümlerinde rakibinin baskısıyla yarı alanına çekilen sarı-lacivertli ekip, ani ataklarla tehlike yaratmayı düşünse de İskoç temsilcisi Nani ve Robin van Persie'yi bir an olsun yalnız bırakmayarak, rakibine istediği atakları yapma izni vermedi.

Yüksek tempolu geçen mücadelede Commons ve Forrest ile kanatları etkili kullanan ev sahibi ekip ilk yarım saatlik bölüm tamamlanırken, skoru değiştirmeyi başardı. Kalabalık Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Griffiths'in golüyle öne geçen İskoç temsilcisi, 4 dakika içinde Commons ile farkı ikiye çıkardı. Zaman zaman sertleşen maçta Volkan Şen'in sakatlanmasıyla oyuna giren Fernandao, üç dakika sonra savunmanın büyük hatasından yararlanarak farkı bire indirdi.

3. dakikada Lustig'in sağ kanattan ortaladığı topla sol çaprazda buluşan Forrest'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

10. dakikada Volkan Şen'in ceza alanına ortaladığı topu Robin van Persie'ye gelmeden önce Lustig kafayla kornere göndererek, önemli bir tehlikeyi uzaklaştırdı.

23. dakikada Commons'ın sağ taraftan kullandığı korner atışında, savunmadan seken topla ceza alanı dışında buluşan Johansen'in vuruşunda top üstten auta çıktı.

GOL: 28. dakikada Commons'ın sağ taraftan kullandığı korner atışında Lustig'in indirdiği topla arka direkte buluşan Griffiths'in vuruşunda kaleci Fabiano meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu tamamlayan Griffiths, takımını 1-0 öne geçirdi.

GOL: 32. dakikada bu kez sol taraftan yüklenen yeşil-beyazlı ekipte Forrest'in yerden ortaladığı topu ceza alanındaki Commons, Fenerbahçeli savunma oyuncularına rağmen sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak ağlara gönderdi ve Celtic 2-0 öne geçti.

GOL: 43. dakikada Fenerbahçe farkı bire indirdi. Boyata'nın kaleci Gordon'a kafa vuruşla göndermek istediği top kısa düşünce araya giren Fernandao, ceza sahası içinde Gordon'un solundan topu filelerle buluşturdu: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Celtic'in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

İkinci yarıya yüksek bir tempoyla başlayan ve rakibini yarı alanına hapseden Fenerbahçe, bu baskısının sonucunu hemen aldı. Nani'nin kornerden gönderdiği topa ön direkte yükselen Brezilyalı forvet Fernandao, 48. dakikada attığı golle takımını yeniden maça ortak etti. Sarı-lacivertli ekibin üst üste gelen golleriyle 60 bin kişilik Celtic Park Stadı'nda ilk yarıya göre taraftar desteğini daha az hisseden ve geriye yaslanan Celtic karşısında konuk ekip, uzaktan şutlarla öne geçmeye çalıştı ancak kaleci Gordon ve savunmaya takıldı.

Mücadelenin son 20 dakikalık bölümünde yeniden oyunda dengeyi kurmayı başaran ev sahibi ekip, ilk yarıda olduğu gibi kanatlardan sonuca gitmeye çalıştı. Celtic'in yüklendiği dakikalarda rakibine boşluk bırakmayan ve ani ataklarla tehlikeli olmayan çalışan Fenerbahçe, kalan bölümde skor üretemedi ve baştan sona temponun hiç düşmediği maçta iki takım birer puana razı oldu.

GOL: 48. dakikada Nani'nin sol taraftan kullandığı korner atışından ceza alanına gönderdiği topa çok iyi yükselen Fernandao, kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skora dengeyi getirdi: 2-2.

52. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Hasan Ali'nin sert şutunda, kaleci Gordon son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sol kanattan gelişen Celtic atağında ceza alanının hemen önünde topla buluşan Forrest'in uzak köşeye gönderdiği topu, kaleci Fabiano yatarak kontrol etti.

76. dakikada ceza alanı dışından Lustig'in şutunda, kaleci Fabiano'nun kontrol edemediği topu Griffiths'den önce araya giren savunma uzaklaştırdı.

83. dakikada Lustig'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Commons'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üsttün auta gitti.

Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Stat: Celtic Park

Hakemler: Kenn Hansen, Lars Rix, David Vang Andersen (Danimarka)

Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose, Tierney (Dk. 82 Blackett), Brown, Bitton, Commons, Johansen (Dk. 82 Rogic), Forrest (Dk. 90 Armstrong), Griffiths

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Diego), Meireles (Dk. 78 Abdoulaye Ba), Volkan Şen (Dk. 40 Fernandao), Nani, Robin van Persie

Goller: Dk. 28 Griffiths, Dk. 32 Commons (Celtic), Dk. 43 ve 48 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 18 Meireles, Dk. 67 Alves, Dk. 89 Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 57 Johansen, Dk. 64 Forrest, Dk. 74 Boyata (Celtic)

Sıradaki Haber
Beşiktaş Sporting Lizbon'u geçemedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz