Futbol

Galatasaray'da "İkinci Tromsö Şoku'' ve Tudor...

21 Temmuz 2017 Cuma 10:17 - Son Güncelleme 21 Temmuz 2017 Cuma 10:48

Galatasaray, "İkinci Tromsö Şokunu" yaşıyor. Ülkemize Avrupa'daki en önemli başarıları getiren takımı bu kez Kapıkule'den erken döndü.

Suçlu arama yarışında savaş baltaları gömüldüğü yerden çıktı. Hedefte Tudor ve yönetim var. Hatta "Sneijder'ın ahı tuttu" diyen de var, Karabük'ün ahına yoran da. Sanki kulüplerin sezon ortasında hocaları kovması normal de hocanın bunu yapması anormalmiş gibi. Yada soyunma odası patronluğuna soyunan 10 numaranın sınırlarını bilmeden fütursuzluğu anlaşılırmış gibi. 

Şunu unutmayalım; dün geceki Galatasaray'ın yüzde 80'i geçen sezonun bakiyesi isimlerden oluşuyordu. Yani sahadaki yeni Galatasaray değil eski Galatasaray'dı ve bu da aslında Tudor'un teşhisinin ve değişim isteğinin ne denli haklı olduğununn kanıtıydı. Sinan'ın gamsızlığı, Tolga'nın yetenek yoksunluğu, Linnes ve Carol'ün saç baş yoldurtması, ve diğerleri...

''Malzeme buydu işte ve bu isimleri Tudor getirmedi''

Hemen başarı isteyenlerin Galatasaray tarihine adını adeta kazıyan Jupp Derwall'in ilk sezonuna bakmasını öneririm. Yeni bir omurga kurulurken hemen takım olmasını bekleyemezsiniz. Bence Hırvat çalıştırıcının en büyük handikabı büyük hocalarla çalışmasına rağmen kısa teknik adamlık mazisinde büyük başarılarının olmayışı. Kendisiyle geçen sezon Ankara'da TSYD Kupası maçları sırasında konuşma şansım olmuştu. Kenardan takımına hakimiyeti ve kompakt futbol anlayışı dikkatimi çekmişti. Bir de "Büyük takımlar başarıyı hemen ister beklemez" söylemi moda oldu ki çok komik. Unutmayalım Galatasaray dün elendiği kupayı, 112 yıllık mazisinde sadece bir kez kaldırdı. Sanki Galatasaray her yıl final yada yarı final oynayan bir takım da bu yıl ilk turdan elenmiş gibi davranmanın bir anlamı yok.

Özetle bu takıma biraz sabır gerekiyor, bakalım ondan sonra ne olacak. Acele kararların faturasını tüm takımlar gibi Galatasaray da şimdiye kadar ödedi çünkü.

Tamer İnan (TRTSPOR Muhabiri)

Etiketler : Galatasaraytudor
Sıradaki Haber
Tudor: Bu sezon mükemmel olacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz