Futbol

"Gol yemeden alacağımız her sonuç iyidir"

30 Temmuz 2014 Çarşamba 20:49 - Son Güncelleme 30 Temmuz 2014 Çarşamba 20:57

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu...

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda yarın akşam oynayacakları Rosenborg maçına ilişkin "Maçın iki aşamalı olduğunu biliyoruz. Gol yemeden alacağımız her sonuç iyidir. Buna golsüz beraberlikte dahil" dedi.

Maçın oynanacağı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda futbolculardan Erdem Özgenç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kafkas, şehirde ve takımda ilk kez Avrupa Ligi'nde mücadele etmenin tatlı bir heyecanının olduğunu söyledi.

Dezavantajlar ve avantajların bulunduğundan bahseden Kafkas, "Avrupa'da bu düzeyde oynamış çok az oyuncumuz var. Tecrübesizlik var. Transfer dönenimin zorluğu birkaç oyuncunun maça yetişememesi handikap gibi görünüyor. Oldukça iyi hazırlık dönemi geçirdik. Çok ciddi hazırlık maçları oynadık" diye konuştu.

Hem kendisi hem de oyuncuların başarıya aç olduğunu vurgulayan Kafkas, şöyle devam etti:

"Başarı satın alınamayacak bir değer olduğu için bu maça ayrı bir önem veriyoruz. Maçın iki aşamalı olduğunu biliyoruz. Gol yemeden alacağımız her sonuç iyidir. Buna golsüz beraberlikte dahil. Rakip takımı çok iyi analiz ettik. Rosenborg, Norveç'in en etkili ve güçlü takımı. Bir ekol takımı. Her şeye rağmen tur şansının her iki takım için de eşit olduğunu inanıyorum."

Uzun soluklu hedefleri olduğunu anlatan Kafkas, turu geçemezlerse üzülmeyeceklerini geçerlerse de play-off maçlarının daha da heyecanlı hale geleceğini kaydetti.

"Hem kendimize hemde oyuncularımıza çok güveniyoruz" diyen Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarımız yarın desteği ile gecen sene bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. İfade ettiğim gibi sakin ve sabırlı oynayacağız. Maalesef onların liglerinde 20 maçın üzerinde oynamış olmaları, bizimde ilk resmi maçımız olması işin gerçeklerinden bir tanesi. Onlar daha hazırlar. Bizim en büyük silahımız başarıya aç olmamız. Fizik olarak uzun boylular. Duran topları iyi kullanıyorlar. Duran toplardan gol yemezsek maç ortada geçecek gibi gözüküyor."

Erdem Özgenç de iyi bir başlangıç yapmak ve kazanan taraf olmak istediklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Rosenborg Karabük'e geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz