Futbol

Güneş ve Jesus ne dedi?

01 Ekim 2015 Perşembe 23:30 - Son Güncelleme 02 Ekim 2015 Cuma 01:30

1-1 biten Beşiktaş-S.Lizbon maçı sonrası teknik direktörler açıklama yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Sporting Lizbon ekibiyle 1-1 berabere kaldıkları maçın, adil bir şekilde sonuçlandığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, mücadeleden galibiyetle ayrılmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını dile getirdi.

"Bana göre beraberlik maçın hakkıydı"

Maçın ilk yarısında istediklerini sahaya yansıtamadıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Ne savunma yaptık ne de hücum. Rakibi izledik. Sert, agresif ve tempolu oyunlarına ayak uyduramadık. Bu sertliğe alışana kadar zaten 30 dakika geçti. İkinci yarı hamle yapmayı düşünüyorduk ama gol yemeyi beklemiyorduk. Baktığınız zaman başka gol de yiyebilirdik. İkinci yarı oyun üstünlüğü bizdeydi. Daha fazla pozisyon bulduk ve rakibe az pozisyon verdik. Bu yarıda kazanabilirdik ama o da olmadı. Bana göre beraberlik maçın hakkıydı. Rakibimiz iyi bir takım. Bizim için iyi bir sınav oldu. İkinci yarı birkaç pas tercihimizi doğru yapsaydık, belki galip de gelebilirdik. Ben emekleri için oyunculara teşekkür ediyorum."

Şenol Güneş, zamanla daha iyi olacaklarını anlatarak, "Ben takımım adına olumluyum. Oyuncularımızın fizik olarak sorunları yok. Daha üst seviyeye çıkmak için zamana ihtiyacımız var. Bunların hepsini göreceğiz, yaşayacağız. Ben eleştirilere rağmen olumlu buluyorum. İyi niyet var, fizik olarak da kötü değiliz. Üst üste iki büyük maç oynadık. Biri lig, biri de Avrupa Ligi'ndeki iddialı maçtı. Fizik olarak ezilmedik. İlk yarıda hatalarımız vardı. Kora kor oyunda, biraz geç girdik. Fizik olarak sorun yok. Oyuncular da taşıdı. Mesela taşımasını beklemediğim oyuncular bile istekleriyle fizik olarak rahatsız olmadılar. Kenarda olan oyuncularımız da hazır" diye konuştu.

"Bizim Veli ile de Veli'siz de oynamamız gerekir"

Güneş, tedavisi tamamlanan ve yarın antrenmanlara başlayacak Veli Kavlak'ın durumuyla ilgili bir soru üzerine, "Uzun süre bizimle beraber değil. Belki 15 gün, bir ay sonra normal antrenmanlara katılabilir. Maç performansı ne olur, psikolojisi nasıl etkilenir... Bizim Veli ile de Veli'siz de oynamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, uzun bir aradan sonra forma giyen İsmail Köybaşı'nın da iyi mücadele ettiğini dile getirdi.

Jesus: "Sonuçtan memnun değilim. 2-0, 3-0 yapabilirdik"

Sporting Lizbon Teknik Dirketörü Jorge Jesus ise beraberlikten memnun olmadığını ifade etti.

Maçın ilk yarısında çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ve oyunu domine ettiklerini anlatan Jesus, "Teknik olarak ortada fark vardı. Şanslar yakaladık, ilk yarıyı 1-0 bitirdik. Beşiktaş'ın ikinci yarı değişiklik yapacağını biliyorduk. İkinci yarının ilk 15 dakikasında ofansif olarak büyük bir fark yakaladık. İkinci yarıda da gol pozisyonlarımız vardı, gol atabilirdik. Bizim için iyi bir karşılaşma oldu, bazı oyuncuları kazandık. Lig için iyi bir tecrübe sahibi oldular" şeklinde konuştu.

İlk yarıda çok sayıda gol pozisyonundan sonuç alamadıklarını anlatan Jorge Jesus, "Sonuçtan memnun değilim. Oyun 1-0 iken maçı kazanacağımızı düşünüyordum. 2-0, 3-0 yapabilirdik, şansımız vardı. Ancak karşınızda Beşiktaş var. Çok güçlü, kaliteli ve tecrübeli bir takım. Herhangi bir takıma karşı oynamadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ın grubundaki puan durumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz