Futbol

"Hedefimiz grubu lider bitirmek"

16 Eylül 2014 Salı 11:41 - Son Güncelleme 16 Eylül 2014 Salı 11:46

Trabzonspor, grubu lider bitirmeyi hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk haftasında 18 Eylül Perşembe günü deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, grubu lider bitirmeyi hedefliyor.

Kulübün başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Yakup Aslan, yaptığı açıklamada, bu sezon hem lig hem de Avrupa'da başarılı olacak bir kadro kurduklarını ve bunun sonucunu alacaklarına inandıklarını belirtti.

Fenerbahçe ile golsüz berabere kalmalarına karşın galip gelecek bir oyun ortaya koyduklarını ifade eden Aslan, "Ligin en yeni ekiplerinden biriyiz. Lige yeni yükselmedik tabi ama yeni bir takım kurduk. Takımın yüzde 80'i değişti. Uyum sorunumuz var, oyuncular bir arada fazla antrenman dahi yapamadılar. Her oynadığımız maç, yaptığımız her antrenman bize artı sağlıyor. Zaman lehimize işleyecek. Fenerbahçe karşısında ikinci yarı galip gelerek beraberliğin acısını çıkaracağız" dedi.

Metalist Kharkiv ile grup maçlarına başlayacaklarını dile getiren Aslan, "Trabzonspor'un mazisinde Avrupa'da ses getiren birçok başarısı var. Geçen sezon gruplardan lider olarak çıkmıştık. Bu sezon da Avrupa'da iyi işler yapmak istiyoruz. Hedefimiz grubu lider bitirmek, bunun için Metalist maçıyla gruba iyi bir başlangıç yapmamız önemli" diye konuştu.

"Hocamız, daha rahat kadro kuracak"

Aslan, ligde yabancı kontenjanı nedeniyle tüm oyuncularından faydalanamadıklarını ancak UEFA Avrupa Ligi'nde bu sıkıntılarının olmadığını ifade etti.

Bu nedenle Metalist Kharkiv ile Fenerbahçe maçına oranla daha rahat bir maç oynayacaklarını düşündüğünü belirten Aslan, "Yabancı oyuncularımızdan rahatlıkla bu maçta yararlanma imkanımız olacak. Hocamız, daha rahat kadro kuracak" dedi.

Trabzon'a iyi bir sonuçla dönmek istediklerini söyleyen Aslan, "Bu maçtan yüzümüzün akıyla çıkacağız. Geçen sezonki başarımızı bu sezon neden göstermeyelim? Ligde şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurduk ve bunun mücadelesini vereceğiz. Avrupa'nın da sayılı takımlarından biri olacağız. Hiç bir takımdan çekinmeden oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"Cardozo oynayacak seviyeye geldi"

Aslan, play-off turunda Rostov ile oynanılan maçta gol attıktan sonra ikinci maçta sakatlık geçiren Cardozo'nun oynayacak seviyeye geldiğini söyledi.

Cardozo'nun tecrübeli ve kendini ispatlamış bir oyuncu olduğunu ifade eden Aslan, "Diğer yabancı forvetlerimiz de iyi oyuncular. Takımda fazla forma şansı bulmamalarına karşın kalitelerini gösterdiler. Cardozo da diğer forvet oyuncularımız da takıma önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

AA

Sıradaki Haber
UEFA'dan Özkahya'ya görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz