Futbol

"Kıyasıya bir mücadele bekliyorum"

30 Eylül 2015 Çarşamba 23:14 - Son Güncelleme 30 Eylül 2015 Çarşamba 23:37

Teknik Direktörü Pereira ve Nani, Celtic maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Hollandalı futbolcu Robin van Persie ile güven içinde yürüttükleri bir ilişkilerinin olduğunu, zaman zaman yaşanan tansiyonu yüksek anların futbol içinde kolayca çözülebildiğini söyledi.

Portekizli teknik adam Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Celtic ile yapacakları maç öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Celtic Park Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

İskoç ekibine karşı önemli bir Avrupa kupası maçına çıkacaklarını belirten 47 yaşındaki çalıştırıcı, "Teknik anlamda iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Kıyasıya bir mücadele bekliyorum. Dolu bir statta, kalite düzeyi yüksek bir maç olacak. İki iyi takım, iyi bir mücadele ortaya koyacak" dedi.

İyi organize olan, agresif oynayan, tüm yoğunluğunu maça verebilen, sert mücadeleye giren bir takımla karşılaşacaklarının altını çizen Pereira, İskoç ekibinin son yıllarda Avrupa kupalarında çok tecrübe kazandığını ve UEFA Şampiyonlar Ligi kalitesinde futbol ortaya koyduğunu kaydetti.

Pereira, grupta Molde'ye karşı oynadıkları ilk maçı kaybetmelerinin üzerilerinde baskı oluşturup oluşturmadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Baskı profesyonel hayatın bir parçası, biz baskıyı profesyonel hayatımızda her zaman hissediyoruz. Zaten bu yüzden futbolun içindeyim, bu baskıyı yaşamayı seviyorum" diye konuştu.

Molde ve Beşiktaş'a karşı iki farklı maç oynadıklarını ifade eden Portekizli çalıştırıcı, "Molde'ye karşı ikinci gole kadar sahadaki daha iyi takım bizdik. İkinci golden sonra taktik dengemizi kaybettik ve bambaşka bir maç oldu. Yarın yeni bir maç oynayacağız ve 0-0 başlayacak. Beşiktaş maçında pozisyon ve oyun kalitesi açısından üstün olan bizdik ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Baskı bu işin bir parçası. Ben ve futbolcularımız, tutkularla ve bu baskıyla yaşıyoruz. Böyle bir maça çıkacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Takımımla çok iyi bir ilişkim var"

Vitor Pereira, profesyonel olmayı isteyen insanların nasıl ilişkisi olması gerekiyorsa kendisinin de takımıyla aynı ilişkiye sahip olduğunu söyledi.

Kendisinin ve bütün futbolcuların iyi bir takım istediklerini dile getiren Portekizli teknik adam, "Oyuncularımla tansiyonu yüksek bir ilişkimiz var. Robin van Persie bu takımın bir parçası, güven içinde yürüttüğümüz bir ilişkimiz var. Kendimizi işimize verme gayreti içindeyiz. Tansiyonu yüksek anlar bazen olabilir, futbolda kolay bir şekilde çözülür bunlar" ifadelerini kullandı.

Tansiyonu yüksek ilişkilerin futbolda başarıya ulaştıran etkenlerden biri olduğunu savunan Pereira, "Futbolda kazanmak için böyle anlar önemlidir. Biz bunları yaşar ve geçeriz. Gazetecilerin de bakış açısını anlıyorum, haber çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunlar futbolda çok normal şeyler. Şu anda tek istediğimiz şey takımın kazanması ve iyi futbol oynaması" diye konuştu.

Pereira, Hollandalı futbolcu Robin van Persie ile ilgili ikinci bir soru üzerine, "Yanımda Nani ve bizimle gelen 18 oyuncum var. Benim toplam 25 oyuncum var. Futbol bir takım oyunu ve takımı konuşmamız gerekiyor. Ben tüm oyuncularıma saygı göstermek zorundayım. Bütün futbolcular benim gözümde aynı konumda" yanıtını verdi.

Pereira, lig şampiyonluğunun Avrupa kulvarından daha önemli olup olmadığıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Ülkenizin en iyi takımı olmak için liginizde şampiyon olmak zorundasınız. Şampiyonlar Ligi'nde olmanın yolu da bundan geçiyor. Lig de bizim için önemli bir hedef, bunu saklayamayız. Bizim yarın çok önemli bir üç puan mücadelemiz var. Pazar günü tekrar yönümüzü değiştirip, lige bakacağız. Yarın akşam kalitesini gösteren, kişiliğini ortaya koyan, teknik ve taktik argümanlarımıza uygun bir takım istiyoruz. Bu güzel atmosferde büyük bir maç çıkarmak istiyoruz."

Nani: "Fenerbahçe'de harika zaman geçiriyorum"

Basın toplantısına katılan Portekizli futbolcu Nani ise yarın Celtic maçında kendilerini nelerin beklediğini iyi bildiklerini ve bu karşılaşmaya çok çalıştıklarını söyledi.

İskoç ekibinin sahasında iyi bir hücum futbolu ortaya koyduğunu ve son dakikaya kadar mücadelesini sürdürdüğünü belirten Nani, "90 dakika, hatta 90 dakikadan da daha fazlasını oynamaya hazır olmalıyız. Aynı seviyede oynamayı başarmalıyız. Yarın akşam istediğimiz sonucu almak için en iyi futbolumuzu ortaya koymalıyız" dedi.

Portekizli futbolcu, fizik durumuyla ilgili soruya, "Kendimi çok iyi hissediyorum. İyi bir enerjim var . O nedenle hocamızın istediklerini sahada yapabilecek durumdayım. Fenerbahçe'de harika zaman geçiriyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. Fenerbahçe'ye atacağım gollerle ve performansımla en iyi şekilde yardımcı olmaya devam etmek istiyorum" yanıtını verdi.

Celtic takımını son yıllarda takip edemediğini ancak özellikle ön tarafta oynayan tehlikeli futbolculara sahip olduğunu bildiğini kaydeden 28 yaşındaki oyuncu, "Yarınki karşılaşmanın ve kazanmanın önemini biliyoruz. Avrupa Ligi'ne her zaman kazanarak başlamak önemlidir. Son karşılaşmada istemediğimiz bir sonuç aldık. Bizim için üzücü bir akşamdı ama önümüzdeki karşılaşmaya motive olmak mecburiyetindeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber
Sporting Lizbon iddialı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz