Futbol

Mesut coştu, Arsenal tura göz kırptı

06 Nisan 2018 Cuma 00:03 - Son Güncelleme 06 Nisan 2018 Cuma 01:01

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Arsenal, sahasında CSKA Moskova ile karşı karşıya geldi. TRTSPOR'dan canlı yayınlanan dev mücadele gol yağmuruna sahne oldu. Arsenal'in rakibini 4-1 yenerek tur kapısını araladığı maçta; Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil asistlerle, Ramsey ve Lacazette ise gollerle geceye damga vurdu.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kupa-2'de çeyrek final ilk maçlarının heyecanı yaşandı. Son 16 turunda Milan'ı eleyen İngiliz devi Arsenal, Olympique Lyon'u kupa dışına iten Rusya'nın güçlü ekibi CSKA Moskova'yı ağırladı.

CSKA'nın fişini ilk yarıda çeken Arsenal, yarı finale göz kırptı 

Emirates Stadyumu'nda oynanan dev mücadelede rakibini 4-1 mağlup eden Arsenal, tur için büyük avantaj yakaladı. Arsenal'in penaltı kazandığı pozisyonda faule maruz kalan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil 90 dakika sahada kalırken, 2 de asist yaptı.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...

Karşılaşma oldukça tempolu başladı. 9. dakikada ev sahibi ekip, Ramsey'in golüyle 1-0 öne geçirdi.

ARSENAL 1-0 CSKA (GOL)

Konuk takım 15. dakikada Aleksandr Golovin süper frikik golüyle eşitliği yakaladı: 1-1. 

ARSENAL 1-1 CSKA (GOL)

23. dakikada Mesut Özil'in ceza alanı içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Lacazette, Arsenal'i yeniden öne geçirdi: 2-1 

ARSENAL 2-1 CSKA (GOL)

28. dakikada Mesut Özil'in asistinde Ramsey Arsenal adına farkı 2'e çıkardı. 

ARSENAL 3-1 CSKA (GOL)

35. dakikada yine Mesut Özil'in asistiyle bu kez Lacazette fileleri havalandırdı ve Arsenal, soyunma odasına 4-1 üstün girdi. 

ARSENAL 4-1 CSKA (GOL)

İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi gelmeyince İngiliz ekibi sahadan 4-1 galip ayrılarak tur kapısını  araladı. Takımına 1 penaltı kazandıran ve 2 golün DE asistini yapan Mesut Özil, 90 dakika sahada kaldı. 

Karşılaşmanın rövanşı 12 Nisan Perşembe Rusya'da oynanacak.

Sıradaki Haber
Avrupa liglerinde Türk rüzgarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz