Futbol

Molde-Fenerbahçe maçından notlar

26 Kasım 2015 Perşembe 22:33 - Son Güncelleme 26 Kasım 2015 Perşembe 20:41

Van Persie, 7 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında deplasmanda Norveç'in Molde takımıyla yaptıkları maçın ilk 11'inde Spor Toto Süper Lig'deki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına göre 3 değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, kalede Volkan Demirel'in yerine sakatlıktan kurtulan Fabiano Ribeiro'ya şans verdi. Bu sezon sadece Avrupa kupalarına forma giyen Brezilyalı file bekçisi, Ajax ile deplasmandaki maçta sakatlığından dolayı oynayamamıştı. Sarı-lacivertlilerde Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de oynayan Mehmet Topal yerini Ozan Tufan'a, Robin van Persie ise Jose Fernandao'ya bıraktı.

- Van Persie 7 maç sonra kulübede

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, 7 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı.

Sarı-lacivertlilerin Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'la 4 Ekim'de oynadığı maçtan sonra ilk 11'deki yerini kaptırmayan Hollandalı golcü, Molde deplasmanında kulübede oturdu.

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında sarı-lacivertlilerin oynadığı 4 maça da ilk 11'de başlayan Van Persie, formasını Fernandao'ya kaptırdı.

Sarı-lacivertlilerde hastalığından dolayı forma giyemeyen Mehmet Topal'ın yerine ise Ozan Tufan forma giydi. En son Akhisar Belediyespor maçına ilk 11'de başlayan genç futbolcu, 7 karşılaşma sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Öte yandan sarı-lacivetliler, Mehmet Topal'ın hastalığından ötürü maça 18 yerine 17 kişilik kadroyla çıktı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde Volkan Demirel, Van Persie, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, Michal Kadlec ile Lazar Markovic yer aldı.

Sarı-lacivertlilerde, sakatlıklarından dolayı Raul Meireles, Caner Erkin ile Abdoulaye Ba, Molde'ye getirilmemişti.

- Zemin suni çim

Sarı-laciverli takım, Aker Stadı'nın suni çim olması nedeniyle alışık olmadığı bir zeminde maç yaptı.

Ülkedeki mevsim koşulları nedeniyle suni çim olan zemininden dolayı sarı-lacivertli futbolcular, maçta sahaya uygun özel kramponlarla mücadele etti.

Karşılaşma karla karışık yağmur altında ve oldukça soğuk bir havada oynandı. Molde'de gün boyu şiddetli yağış ve rüzgar etkisini gösterdi. Maç saatinde ise yağış şekli karla karışık yağmura çevirdi.

Zemin yağıştan dolayı oldukça ağırlaşırken, belli bölümlerde su topladığı görüldü. Maç saatinde hava sıcaklığı 2 derece olarak ölçüldü.

- Fenerbahçeli taraftalar takımlarını yalnız bırakmadı

Sarı-lacivertli taraftalar karşılaşmanın oynandığı Aker Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Karşılaşmayı 200'e yakın sarı-lacivertli taraftar takip etti. Molde Kulübü, Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribüne güvenlik sebebiyle ağ çekti.

- Molde ilk maçtan 4 değişiklik yaptı

Molde, İstanbul'da 3-1 kazandığı ilk maçın 11'inde 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Norveç ekibinde ilk maçta sahaya 11'de forma giyen Gabrielsen, Eirik Hestad, Moström ve Hoiland'ın yerine teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer, Toivio, Gulbrandsen, Hussain ile Svendsen'e şans tanıdı.

Sıradaki Haber
Sporting Lizbon grubu karıştırdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz