Futbol

Nani ve Kjaer cezalı duruma düştü

27 Kasım 2015 Cuma 00:35 - Son Güncelleme 27 Kasım 2015 Cuma 08:54

Fenerbahçe, Norveç'ten avantajla döndü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Norveç deplasmanında Molde'yi 2-0 yenerek, son maçlar öncesi gruptan çıkma yolunda önemli avantaj elde etti.

Sarı-lacivertliler, son maçta gruptan çıkma yolunda iddiası bulunmayan İskoç temsilcisi Celtic'ten İstanbul'da bir puan alması durumunda adını 2. tura yazdıracak.

Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında girdiği fırsatları değerlendiremeyen Fenerbahçe, aradığı golü bulamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti. Maçın 68. dakikasında Fernandao'nun golüyle öne geçen Fenerbahçe, 84. dakikada ise Ozan Tufan'ın fileleri havalandırmasıyla sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 8'e yükselten Fenerbahçe, son maçlar öncesi grupta 2. sıradaki yerini korudu.

Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen lider Molde ise ilk yenilgisini Fenerbahçe karşısında aldı. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle, ilk maçta İstanbul'da 3-1 yenildiği Molde'den rövanşı da almış oldu.

- Avrupa golcüsü Fernandao

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, Avrupa kupalarındaki gollerine devam ediyor.

Molde karşısında 68. dakikada takımını öne geçiren gole imza atan Fernandao, bu sezon Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos'a 2 gol atan Brezilyalı oyuncu, grup aşamasında ise Celtic maçında 2, Ajax ve Molde karşılaşmalarında ise birer gol kaydetti. Fernandao, Fenerbahçe'nin grup aşamasında attığı 7 golün 4'üne imza attı. Fernandao'nun Süper Lig'de ise 4 golü bulunuyor.

Öte yandan Ozan Tufan da bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Molde karşısında kaydetti.

- Nani ve Kjaer cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ile Portekizli futbolcusu Luis Nani, Molde karşısında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

Grup aşamasında 3. sarı kartını gören ve cezalı duruma gelen Kjaer ile Nani, Celtic ile oynanacak son maça forma giyemeyecek.

Kjaer, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk karşısında da kırmızı kart görmüştü.

- Yağış zemini etkiledi

Molde'deki yoğun yağış, sahanın zemini olumsuz etkiledi.

Suni çim olan zemin, zaman zaman karla karışık yağmura da dönen yağıştan dolayı ağırlaştı. İki takımın futbolcuları da özellikle pas yaparken ve şut atarken oldukça zorlandı. Zeminde oluşan su birikintisinin topun gidiş hızını yavaşlattığı gözlendi. Şiddetli rüzgar da futbolcuların işini zorlaştırdı.

Sıradaki Haber
"Cevabı sezon sonunda vereceğiz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz