Futbol

Rakiplerimiz belli oluyor

14 Aralık 2014 Pazar 12:31 - Son Güncelleme 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:26

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ikinci tur kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ikinci tur maçlarının kura çekimi 15 Aralık  Pazartesi İsviçre'de yapılacak.

UEFA'nın Nyon kentindeki merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 13.00'te başlayacak. Şampiyonlar Ligi kura çekiminin ardından saat 14.00'te UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turda mücadele edecek Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri belli olacak.

Avrupa Ligi eleme turu formatına göre, 12 grubu lider tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3'üncü olarak Avrupa Ligi'ne giden 8 takım arasında en iyi 4 dereceyi elde eden ekipler seribaşı olacak.

Gruplarını 2'nci bitiren 12 takım ve Şampiyonlar Ligi'nde en kötü 4 dereceyi alan kulüpler ise 2'nci torbadan kura çekimine katılacak. 32 takımın mücadele edeceği eleme turunda, aynı gruptan gelen ya da aynı ülkenin federasyonuna bağlı takımlar eşleşemeyecek.

Buna göre C Grubu'nu, Tottenham'ın önünde lider bitiren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden gelen Anderlecht, Ajax, Liverpool, Roma veya Avrupa Ligi'nde gruplarını 2'nci bitiren Villarreal, Torino, Celtic, PSV Eindhoven, Dnipro, Sevilla, Wolfsburg, Young Boys, Aalborg, Guingamp takımlarından biriyle karşılaşacak.

L Grubu'nda Legia Varşova'nın arkasında 2'nci olan Trabzonspor ise "Devler Ligi"nden gelen Olympiakos, Sporting Lizbon, Athletic Bilbao, Zenit ya da Avrupa Ligi gruplarında ilk sırayı alan Borussia Mönchengladbach, Club Brugge, Salzburg, Dinamo Moskova, Inter, Feyenoord, Everton, Napoli, Dinamo Kiev, Fiorentina takımlarından birinin rakibi olacak.

Çekilişte seribaşı kulüpler, 19 ve 26 Şubat 2015'te yapılacak maçların ikincisini sahasında oynayacak.

-UEFA Şampiyonlar Ligi

Galatasaray'ın elenmesiyle Türk temsilcisinin kalmadığı "Devler Ligi" ikinci tur kura çekimine ise gruplarını ilk sırada bitiren Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid (İspanya), Monaco (Fransa), Borussia Dortmund, Bayern Münih (Almanya), Chelsea (İngiltere) ve Porto (Portekiz) seribaşı olarak katılacak.

Aynı ülkeden takımların eşleşemeyeceği ikinci tur kura çekimine, Juventus (İtalya), Basel (İsviçre), Bayer Leverkusen, Schalke 04 (Almanya), Arsenal, Manchester City (İngiltere), Paris Saint-Germain (Fransa) ve Shakhtar Donetsk ikinci torbadan katılacak.

Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçları, 17-18 Şubat, rövanşları 24-25 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Sıradaki Haber
Elektrik kesintisine soruşturma
Yükleniyor lütfen bekleyiniz