Futbol

Son 16'da 5 İtalyan...

27 Şubat 2015 Cuma 13:03 - Son Güncelleme 27 Şubat 2015 Cuma 13:06

Kupada son 16 takım arasında İtalya'dan 5 ekip yer alıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar arasında İtalya'dan Fiorentina, Inter, Napoli, Roma ve Torino'nun yer alması dikkati çekiyor.

İtalyan takımları, bu sezon Avrupa arenasında önceki yıllara oranla daha başarılı bir performans sergiliyor. Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmak için mücadele ederken, Fiorentina, Inter, Napoli, Roma ve Torino ise UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden İtalyan temsilcilerinden Fiorentina, bu sezon turnuvaya grup aşamasından başladı. Fransa'dan Guingamp, Yunanistan'dan PAOK ve Belarus'tan Dinamo Minsk'in yer aldığı K Grubu'nu 13 puanla lider tamamlayan "Mor Menekşeler", üst turda ise ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Tottenham Hotspur'u evinde 2-0 yenerek turnuvada 3. tura yükseldi.

Inter ise play-off turundan katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde İzlanda'nın Stjarnan takımını iki maçta da farklı mağlup ederek gruplara kaldı. Ukrayna'dan Dnipro, Azerbaycan'dan Karabağ ve ve Fransa'dan Saint-Etienne'in yer aldığı grubunu lider tamamlayan Inter, ikinci turda ise Celtic'i eledi.

Son olarak Trabzonspor'u eleyen Napoli ise grup aşamasında Young Boys, Sparta Prag ve Slovan Bratislava'nın yer aldığı grubu lider tamamladı.

Serie A'da 2. sırada yer alan Roma, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına ilk maçta evinde 1-1 berabere kaldığı Feyenoord'u deplasmada 2-1 yenerek ulaştı.

Turnuvaya 3. eleme turundan katılan Torino da İsveç'in Brommapojkarna ve Hırvatistan'ın RNK Split takımlarını eleyerek gruplara kaldı. B Grubu'nu Belçika temsilcisi Brugge'ün ardından 11 puanla 2. sırada bitiren İtalyan temsilcisi, 2. turda ise Athletic Bilbao'yu eleyerek turnuvada yoluna devam etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri 5 İtalyan takımının yanı sıra İspanya'dan Sevilla ve Villarreal, Rusya'dan Dinamo Moskova ve Zenit, Ukrayna'dan Dnipro ve Dinamo Kiev, İngiltere'den Everton, Hollanda'dan Ajax, Belçika'dan Club Brugge ile Almanya'dan Wolfsburg bulunuyor.

Sıradaki Haber
Beşiktaş'tan rekor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz