Futbol

Tolgay tura uçurdu

26 Şubat 2015 Perşembe 23:33 - Son Güncelleme 26 Şubat 2015 Perşembe 23:39

Beşiktaş'ta turun kapısını aralayan oyuncu Tolgay Arslan oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, 2. tur rövanşında normal süresi ve uzatma bölümlerini 1-0 önde tamamladığı maçta İngiltere'nin Liverpool takımına penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayarak son 16 turuna kaldı.

Rakibine deplasmandaki maçta 1-0 yenilen ancak Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada rakibine aynı skorla üstünlük sağlayan siyah-beyazlı takım, penaltı atışları sonucunda turun kapısını açtı.

İlk maçta Balotelli'nin penaltı golüyle mağlup olan "Kara Kartallar", rövanş mücadelesinde ise penaltı atışları sonucunda avantajı lehine çevirdi ve tur atladı.

İlk yarıda Cenk Gönen, takımını ayakta tuttu

Beşiktaş, İngiliz temsilci karşısında ilk yarıda istediği pozisyonları bulamazken, kalesinde de tehlikeli anlar yaşadı.

Uzun paslarla oyuncularını savunmanın arkasında topla buluşturan Liverpool'ın kritik pozisyonlarında kaleci Cenk Gönen, başarılı kurtarışlar yaparak takımının maçın ikinci yarısında tur için iddiasını sürdürmesini sağladı.

Sağ bekte görev yapan Serdar Kurtuluş, savunmada ve hücumda takımına büyük katkı verirken, Necip Uysal ile Pedro Franco da hatasız oyunlarıyla başarılı performans sergiledi.

Tolgay Arslan, tura uçurdu

Beşiktaş'ta turun kapısını aralayan oyuncu Tolgay Arslan oldu.

Mücadelenin 61. dakikasında Sosa'nın yerine oyuna dahil olan Tolgay Arslan, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası maçında gol atarak takımının tura tutunmasını sağladı. Siyah-beyazlı oyuncu, maçın 72. dakikasında şık bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş, kalan bölümlerde rakibine gol şansı vermezken uzatmanın ardından penaltı atışlarında tur atladı.

İngiliz takımlarına karşı bu sezon 2. galibiyetini aldı

"Kara Kartallar", Liverpool'a normal süre ve uzatma bölümü sonunda 1-0 üstünlük kurdu.

Bu sezon Avrupa kupalarında İngiliz ekipleriyle 6. kez karşılaşan siyah-beyazlı takım, bu sonuçla bu ülke takımlarına karşı 2. galibiyetini aldı. Gruplarda daha önce Tottenham'ı yine 1-0'lık sonuçla geçen Beşiktaş, Liverpool'a da aynı şekilde üstünlük sağladı. UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Arsenal ile sahasında 0-0 berabere kalan ve deplasmandaki karşılaşmayı 1-0 yitiren siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. turdaki ilk maçta da Liverpool'a 1-0 yenilmişti. Beşiktaş, grupta Tottenham ile İngiltere'de de 1-1 berabere kaldı.

Avrupa kupalarında bu sezon evinde yenilmedi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında Bilic yönetiminde sahasında maç yitirmedi.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi eleme turunda Norveç'in Tromsö ekibini İstanbul'da 2-0 yenen siyah-beyazlı ekip, bu sezon sahasında oynadığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Demba Ba direğe takıldı

Siyah-beyaz takım, tur atlamaya 90+2. dakikada çok yaklaştı.

Kullanılan korner atışında Liverpool ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Demba Ba, sert vurdu ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü ve heyecan uzatmalara taşındı. Uzatmalarda iki takım tur için avantajlı skora ulaşamazken, Beşiktaş penaltılarda bu fırsatı yakaladı.

Liverpool, ikinci yarıda Beşiktaş kalesini göremedi

İlk maçtaki 1-0 üstünlüğün avantajıyla gelen ve İstanbul'daki maçın ilk yarısında da pozisyonlar bulan Liverpool, ikinci yarıda Beşiktaş'ın baskılı oyunu karşısında etkisiz kaldı.

Beşiktaş, rakibine karşı hücumda tehlikeler yarattığı gibi iyi savunmasıyla İngiliz ekibinin kendi yarı alanına gelmesine de engel oldu. Konuk ekip, uzatmalarda da Cenk Gönen'in koruduğu kalede gol için pozisyon dahi üretemedi.

Liverpool'un serisini sonlandırdı

Siyah-beyazlı ekip, Liverpool'u 1-0 yenerek, rakibinin 7 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı.

Manchester United'a liginde 3-0 mağlup olan ve bu maçtan sonra yaptığı son 18 karşılaşmada sadece Chelsea'ye yenilen İngiliz ekibi, bu mağlubiyetin ardından yaptığı 7 karşılaşmadan da başarılı sonuçlara imza attı. Beşiktaş, Liverpool'u yenerek rakibin başarılı sonuçlarını bitirdi.

Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da karşılaşmayı izledi.

AA

Sıradaki Haber
Tarihe geçtiler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz