Futbol

Tur bileti son maça kaldı

26 Kasım 2015 Perşembe 22:50 - Son Güncelleme 26 Kasım 2015 Perşembe 20:56

İkinci tura yükselecek takımlar, son haftaya kaldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki beşinci maçında sahasında Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu'yu 2-0 yenerek son hafta karşılaşmaları öncesi liderliğe yükseldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 35. dakikasında Cenk Tosun'un golüyle 1-0 öne geçen ve soyunma odasına da bu şekilde önde giren siyah-beyazlı ekip, yine Cenk'in 78. dakikada kaydettiği golle farkı 2'ye çıkardı. Mücadelenin kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, aldığı bu galibiyetle puanını 9'a yükseltti ve grupta liderlik koltuğuna oturdu. Gruptaki diğer maçta Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'un, Rusya deplasmanında Lokomotiv Moskova'yı 4-2 yenmesiyle ikinci tura yükselecek takımlar, son haftaya kaldı.

Beşiktaş, gruptaki son maçında 10 Aralık'ta deplasmanda Sporting Lizbon ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, Portekiz temsilcisi karşısında sahadan beraberlikle ayrılsa dahi, diğer karşılaşmanın sonucuna bakılmaksızın ikinci tura yükselecek.

Siyah-beyazlı ekibe kaybederek 3 puanda kalan Skenderbeu ise Avrupa'ya veda etti.

Cenk Tosun "duble" yaptı

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, Skenderbeu karşısında rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Maçın ilk yarısında takımını öne geçiren 24 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıda bir gol daha atarak mücadelenin skorunu belirleyen isim oldu.

Bu organizasyondaki ilk golünü yine siyah-beyazlı formayla geride kalan sezon İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımı ile oynanan ve 1-0 kazanılan karşılaşmada atan Cenk Tosun, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 3'e yükseltti.

Siyah-beyazlı futbolcunun, ligde de 5 golü bulunuyor.

3 maç aradan sonra kazandı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maç aradan sonra kazandı.

Avrupa'da sezona Skenderbeu deplasmanında aldığı 1-0'lık galibiyetle başlayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra biri Sporting Lizbon, ikisi Lokomotiv Moskova ile olmak üzere toplam 3 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrıldı.

Arnavutluk temsilcisini konuk ettiği maçta rakibini 2-0 yenmeyi başaran Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki galibiyet özlemini de dindirdi.

7 maç aradan sonra birden fazla gol

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 7 maç aradan sonra birden fazla gol attı.

Skenderbeu karşısında Cenk Tosun'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan siyah-beyazlı ekip, organizasyonda 7 maç aradan sonra rakip fileleri birden fazla havalandırmayı başardı.

Bu arada Beşiktaş, geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiltere'nin Liverpool takımıyla deplasmanda yaptığı ve 1-0 kaybettiği maçtan bu yana 8 karşılaşmada da gol atma başarısı gösterdi.

Arnavutluk takımlarına geçit yok

Türk takımları, Avrupa kupalarında Arnavutluk ekipleriyle oynadığı 14. maçı da kazandı.

Avrupa kupalarında daha önce Arnavutluk takımlarıyla yaptığı 13 karşılaşmadan da galip ayrılan Türk takımları, Beşiktaş'ın evinde Skenderbeu'yu 2-0 yenmesiyle bu sayıyı 14'e yükseltti.

Türk ekipleri, Arnavut rakipleri ile oynadıkları maçlarda 38 gol atarken, kalelerinde ise sadece 3 gol gördü.

Ersan Adem Gülüm sakatlandı

Beşiktaş'ta, Skenderbeu karşısında maça ilk 11'de başlayan Ersan Adem Gülüm, sakatlanarak, oyundan çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısındaki bir pozisyon sırasında ayağını fazla açan ve bacağında esneme meydana gelen 28 yaşındaki futbolcu, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen oyuna devam edemedi.

Ersan Adem Gülüm, maçın 33. dakikasında oyundaki yerini Dusko Tosic'e bıraktı.

Taraftardan Rusya ve Putin'e tepki

Beşiktaş taraftarı, Skenderbeu maçında Rusya aleyhine tezahüratlar yaptı.

Maç boyunca yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek veren siyah-beyazlı taraftarlar, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelere tepki amacıyla Rusya aleyhinde slogan attı. Taraftarlar ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhine de bağırdı.

Sıradaki Haber
Gol düellosu Bilbao'nun
Yükleniyor lütfen bekleyiniz