Futbol

"Ülke puanının düşmesine izin vermeyeceğiz"

23 Ekim 2014 Perşembe 22:58 - Son Güncelleme 23 Ekim 2014 Perşembe 23:03

Trabzonspor cephesinden Lokeren galibiyeti sonrası açıklamalar geldi.

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Jacgues Bonnevay, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 2-0 yendikleri Belçika'nın Lokeren takımı karşısında ikinci yarıdaki oyunlarıyla galibiyete ulaştıklarını söyledi.

Bonnevay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarı kötü oynadıklarını belirtti.

İkinci yarıda ortaya koydukları futbol nedeniyle bordo mavili futbolcuların tebrik edilmesi gerektiğini dile getiren Bonnevay, "Çok farklı yüzlerini gösterdiler. Yeterince mücadele ederek bu sonuca ulaştılar" dedi.

Bonnevay, gruptan çıkma şanslarına ilişkin de "2 galibiyet aldık ama güvendeyiz diyemeyiz. Legia Varşova da 3 maçını kazandı. Hiçbir şeyin garanti olduğunu söyleyemeyiz ama şimdiye kadarki başarımız ortada. Bizim tek farkımız 3 maçın 2'sini kendi evimizde oynadık. Sonuna kadar bu yarış zor geçecek. Muhtemelen son 2 maçtaki oyunumuzu sahaya yansıtırsak şansımız daha yüksek olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Ülke puanının düşmesine izin vermeyeceğiz"-

Trabzonspor'da ilk kez savunmanın solunda oynayan Zeki Yavru ise "Bizim için sahada nerede görev verilirse elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

Önemli bir galibiyet aldıklarını kaydeden genç oyuncu, "Bizim için önemli olan galibiyetti. İyi oynadık, iyi mücadele ettik. Kimse kuşkuya düşmesin ülke puanının düşmesine izin vermeyeceğiz. Galibiyetlerle ülke puanını daha yukarıya taşıyacağız" diye konuştu.

Karşılaşmada ikinci golünü atan Gineli oyuncu Kevin Constant da "Çok zor bir maçtı. 3 puan bizim açımızdan çok önemliydi. Çünkü evimizde maç öncesi aynı puana sahip olduğumuz Lokeren'e karşı oynuyorduk" ifadesini kullandı.

Kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını anlatan Constant, şunları söyledi:

"İlk yarı oyunun hakimi bizdik ama golü bulamadık. İkinci yarı oyunu forse ederek biraz daha üstüne koyduk. Kendi açımdan da hocama teşekkür ediyorum. Sakatlık sürecinin ardından bana güvendi. Bir gol attım. Arkadaşlarımın katkısı sayesinde ikinci golü de atarak maçın skorunu belirledik. Hepimiz açısından güzel bir akşam oldu ve 3 puanla kapadık."

Sıradaki Haber
UEFA Avrupa Liginde gecenin sonuçları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz