Futbol

VİDEO | "Tur şansımız sürüyor"

31 Temmuz 2014 Perşembe 23:12 - Son Güncelleme 01 Ağustos 2014 Cuma 08:36

Kafkas: "Bu sonucun bizim için dezavantaj değil, avantaj olduğunu düşünüyorum"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Rosenborg ile golsüz berabere kaldıkları UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının ardından, "Tur şansımızın halen devam ettiğini, bu sonucun bizim için dezavantaj değil, avantaj olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kafkas, maçın büyük bölümünde oyuna hakim tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Özellikle hızlı oynayarak pas yaptıklarında çok etkili olduklarını belirten Kafkas, "Rosenborg kalecisi çok net pozisyonlar kurtardı. Bana göre sahanın en iyisiydi. Tur şansımızın halen devam ettiğini, bu sonucun bizim için dezavantaj değil, avantaj olduğunu düşünüyorum. Ben çok umutluyum. Kolay olmayacak" diye konuştu.

İlk kez katıldıkları bu ligde tur atlayan tarafın kendileri olmasını umduklarını anlatan Kafkas, şöyle devam etti:

"Transfer yapacağız. Valentin Nicolas Viola'yı transfer ettik. Mutlaka santrafor ve iki orta saha oyuncusu alacağız. Ciddi bir takım oluşturacağız. Onun için de bu kulvarlarda devam etmek istiyoruz. Son pasları iyi veremedik. Onun dışında takımın mücadelesinden oldukça memnunum."

Trabzonspor'a transferi gündeme gelen İshak Doğan'a da değinen Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İshak ile kulüpler şu anda anlaşmış durumda. Bizim oradan beklediğimiz oyuncu var. Cumartesi menajeri gelecek. İsim vermek istemiyorum. İmza atılmadan bir şeyleri söylemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. İki kulübün başkanları düzgün insanlar. Bu işin buradan döneceğini düşünmüyorum ama bir açık kapı bırakmak lazım."

Takım kaptanı Mabiala ise, "Oynamak istediğimiz oyunu oynadık diyebilirim. Topla biraz daha etkili olabilseydik, en azından yakaladığımız bir çok şanstan bir tanesini değerlendirebilirdik. Hala daha umutluyuz" ifadesini kullandı.

- Rosenborg cephesi

Rosenborg Teknik Direktörü Kare Ingebrigtsen de bir deplasman takımı olarak iyi oynadıklarını belirtti.

Maçın 80 dakikasında topun kontrollerinde olduğunu ifade eden Ingebrigtsen, şunları kaydetti:

"Fakat son 10 dakika top kontrolü Karabük takımına geçti. Öyle ya da böyle bir deplasman takımı için net bir skor aldık. Zorlu bir maç oldu. Türk takımları iyi takımlar. Fakat iyi organize olarak ve iyi top yaparak zoru biraz daha kolaylaştırdığımızı düşünüyoruz. Bu skordan sonra, ev sahibi olacağımız için turu geçeceğimize inanıyoruz."

Etiketler : Tolunay Kafkas
Sıradaki Haber
Karabük'te sessiz gece
Yükleniyor lütfen bekleyiniz