Futbol

"Yurt dışından bir takımla çok sıkı bir ilişkim var"

23 Aralık 2015 Çarşamba 21:04 - Son Güncelleme 23 Aralık 2015 Çarşamba 19:23

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Sakarya Üniversitesi'nde söyleşiye katıldı.

Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Benim şuan yurt dışında bir takımla çok sıkı bir ilişkim var. Oldu olacak boyutuna geldi fakat Türkiye dışında Türk ve müslüman olmak o kadar sıkıntılı bir durum haline geldi ki sizi benimsemiyorlar" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) "SAÜ 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu"nca Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen söyleşiye katılan Vural, öz geçmişini katılımcılara paylaşarak, teknik direktörlüğe başlama sürecini anlattı.

Vural, antrenörlük hayatının Malatyaspor'da yardımcı hocalıkla başladığını belirterek, "Ben hangi takıma gidersem taraftar isteğiyle giden bir hoca oldum. Futbolculuk kariyerine Sakaryaspor altyapısında başladım. Benim kariyerimin başlarında da hareketli bir antrenör modelim vardı. Şimdi bakıyoruz, hareketli olmayan antrenör tipini kimse benimsemiyor. Sakarya, spor açısından çok hareketli bir kent. Bir ara milli takımın kadrosunda sekiz tane Sakaryalı futbolcu vardı. Sakarya, diğer spor branşlarında da dünya şampiyonu sporcu çıkartan bir şehir" diye konuştu.

Hayatında çalışma dönemlerinde en mutlu olduğu anları Sakarya'da geçirdiğini vurgulayan Vural, "Köln Spor Akademisi dünya çapında bir spor akademisi. Ben Ankara'da örgün üniversiteyi bitirdim. Daha sonra Köln Spor Akademisi'ne gittiğimde bana 'sen lise mezunusun' dediler. Türkiye'de okuduğum üniversiteyi orada kabul etmediler. Orada tekrar okula başladım. Benim Türkiye'de okuduğum spor akademisinde bilgilerin 50 yıl geride olduğunu gördüm. Üniversitelerimizin en kötü tarafı araştırmıyor. Orada güncel bilgiyle eğitim sağlanıyor" açıklamasında bulundu.

Uluslararası başarısı olmayan birinin yurt dışında çalışmasının mümkün olmadığını dile getiren Vural, Avrupa'da güncel bilgiyle eğitim sağlandığını ifade etti. Vural, "Benim şuan yurt dışında bir takımla çok sıkı bir ilişkim var. Oldu olacak boyutuna geldi fakat Türkiye dışında Türk ve müslüman olmak o kadar sıkıntılı bir durum haline geldi ki sizi benimsemiyorlar. Antrenörlüğünü beğeniyorlar ama karar vermekti zorlanıyorlar. Benim üniversitedeki hocalarıma tavsiyem bu ülkede iş yapmakla iş bulunmuyor. Bu ülkede ilişkilerle iş bulunuyor" ifadesini kullandı.

Vural, konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sıradaki Haber
Pereira'dan tecrübelilere görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz