Diğer Sporlar

Kardeşine özendi, olimpiyat madalyası kazandı

06 Ağustos 2017 Pazar 13:15 - Son Güncelleme 22 Şubat 2018 Perşembe 17:29

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda kadınlar takım kategorisinde Türkiye'ye altın madalya kazandıran, kendisi de ferdi sıralamada ikinci olan milli tekvandocu Ayşegül Gökkaya, kardeşine özenerek başladığı bu sporda olimpiyat madalyası kazanmanın gururunu yaşıyor.

Doğuştan işitme engelli 31 yaşındaki Gökkaya, 7 yıl önce kardeşi Havasu Gökkaya'dan etkilenerek tekvando ile tanıştı. Kimi zaman parklarda kimi zaman ise evde kardeşiyle çalışan Ayşegül Gökkaya, azmi ve kararlılığı sayesinde gösterdiği başarılarla 4 yıl önce milli takıma girdi.

Milli tekvandocu, Ermenistan'da 2015'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü, Samsun'da 2016'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ise birinci oldu. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ferdi olarak gümüş madalya elde eden Gökkaya, takım kategorisinde altın madalya kazanan Türkiye'nin kadrosunda yer aldı.

Gökkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya, 7 yıl önce aynı sporla ilgilenen kız kardeşinden etkilenerek başladığını belirtti.

Spora başladıktan sonra kardeşi Havasu ile İşitme Engelliler Spor Federasyonuyla iletişime geçtiklerini aktaran Gökkaya, "Federasyon bize yardımcı oldu, yol gösterdi. Bu sporda kendimi geliştirmeye karar verdim. Tekvandoyu çok beğendim. Bu sporun her türlü eğitimini aldım. Antrenörlerimiz bize çok yardımcı oldu, onların sayesinde altın madalya kazandım. Özellikle antrenörüm Mevlüt Pekmez hocama teşekkür ediyorum, onun çok fazla emeği var." diye konuştu.

- "Sabrettim, inandım ve kendime güvendim"

Ayşegül Gökkaya, aynı sporla ilgilenen kardeşinin de kendisine çok fazla destek verdiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"Kamptan geldikten sonra kardeşimle evde, park ve bahçelerde çalıştım. Kendime tek bir hedef koydum, Samsun'da yapılacak olimpiyatlara odaklandım. Hedefimiz şampiyon olmaktı. Neredeyse her gün 4-5 saat çalıştım. Sabrettim, inandım ve kendime güvendim. Bu sayede de kazandım. Herkese desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Kazandığım madalyaları vatanıma, milletime armağan ediyorum. Türk halkını gururlandırdığım için çok mutluyum. Bu yüzden kendimi çok huzurlu hissediyorum."

Gökkaya, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmeye devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

- Kardeş Gökkaya: "Birbirimize inandık ve destek olduk"

Ayşegül Gökkaya'nın kardeşi Havasu Gökkaya ise ablasının kendisini izleyerek tekvandoya başlama kararı aldığını vurgulayarak, "Ben zaten yapabileceğine inanıyordum. Çünkü çok hırslıydı. Birbirimize inandık ve destek olduk" dedi.

Havasu Gökkaya, ablasına maddi ve manevi her konuda destek olduğunu dile getirerek, "Bu süreçte birçok sıkıntı yaşadık. Çalışma alanı bulamadık. Çok zorlu süreçlerden geçtik ama asla pes etmedik." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de, "Ayşegül, toplumumuza örnek olacak bir kızımız. Çok zor şartlarda kendisini çok güzel geliştirdi. Ayşegül, sporu ailesiyle birlikte geliştirdi. Kendisini kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum." şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Rekorların adamı Bolt
Yükleniyor lütfen bekleyiniz