Motor Sporları

''Türkiye'nin ilk F1 pilotu...''

01 Nisan 2015 Çarşamba 12:04 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 12:13

Besler: "Türkiye'nin Formula 1'de yarışan ilk pilotu olmak istiyorum"

Kartingde uluslararası şampiyonalarda kürsüye çıkarak Türkiye'ye madalya kazandıran 16 yaşındaki yarışçı Berkay Besler, kendisini daha da geliştirip Formula 1'de yarışmayı hedefliyor.

Besler, yaptığı açıklamada, babası Mehmet Besler'in 2005 Türkiye Ralli Şampiyonu olduğunu belirterek, kartinge babasının desteğiyle 6 yaşında başladığını söyledi.

Ayaklarının pedallara yetişmemesi nedeniyle babasının özel pedallar yaptırdığını dile getiren Besler, bunları kullanarak pistte antrenmanlar yaptığını kaydetti.

Besler, Türkiye'de karting pistinin yeterli olmaması sebebiyle sık sık antrenman yapamadığını dile getirerek, "Genellikle 4-5 gün fitness yapıyorum. Kartingi çok seviyorum. Bazı pistlerde 120 kilometre hıza kadar çıkabiliyoruz. Hedefim Formula 1, gelecek yıl Formula 4'de test yapmayı düşünüyorum. 2020'de Formula 1'de yarışmayı amaçlıyorum. Buna göre çalışma programımı yaptım. Gereken gayreti göstererek hedefimi gerçekleştirmek istiyorum" diye konuştu.

Formula 1'de Lewis Hamilton'ı örnek aldığını belirten Besler, stilinin Hamilton'a daha yakın olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin Formula 1'de yarışan ilk pilotu olmak istiyorum"

Berkay Besler, Türkiye'nin Formula 1'de yarışan ilk pilotu olmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kariyerimdeki 10 yıllık süreç çok çabuk geçti. Küçükken ne yaptığımı tam olarak kestiremiyorsun. Hem Türkiye'deki hem de uluslararası şampiyonalara katılınca işin ciddiyetini anlıyorsunuz. Verilen bir emek var, kendinizi daha da geliştirmek için çabalıyorsunuz. Ben de kartingi seviyorum. Kendimi geliştirmek için de gerekeni yapıyorum. Çok yarışa gidiyorum. Okulda geri kalıyorum. Bu nedenle ekstra dersler almam gerekiyor. Okulum da sınavlara girmem için gereken yardımı gösteriyor. Hem okulu hem de kartingi bir arada götürmeye çalışıyorum."

Babasının başarılarını örnek aldığını bildiren Besler, "Kariyerimde yaklaşık 100 madalya var. FIA Karting Academy Trophy 2013'de 3. FIA Karting Academy Trophy 2014'de de 4. oldum. Bu şampiyonlara dünyanın birçok ülkesinden yarışçılar katılıyor. Başarılarıma daha iyilerini ekleyeceğime inanıyorum" ifadesini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
VİDEO | Ferrari Malezya'da şahlandı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz