Motor Sporları

Kemer'de enduro yarışı

29 Eylül 2015 Salı 14:57 - Son Güncelleme 29 Eylül 2015 Salı 15:02

Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışlarına 33 ülkeden yaklaşık 370 sporcu katılıyor.

Bu yıl Kemer'de 6'ncısı düzenlenecek Red Bull Sea to Sky yarışları, 2 Ekim'de başlayacak.

Tekirova Mahallesi'ndeki 2 bin 365 metre rakımlı Tahtalı Dağı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, yarışlara 33 ülkeden 370 sporcunun kayıt yaptırdığını bildirdi.

Özdemir, yarışlarda 110 Türk sporcunun mücadele edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Her yıl daha çok katılım olması bizi mutlu ediyor. İlk gün, 2 Ekim Cuma günü 2 kilometrelik plaj yarışı olacak. Önce sporcular tek tek çıkış yaparak sıralama turları yapılacak ve daha sonra derecelerine göre çıkış yapacaklar. Daha sonra 3 Ekim'de 50 kilometrelik orman etabı ve 4 Ekim'de de 67 kilometrelik dağ etabı koşulacak. Etaplar bu sene daha da zorlaştırıldı. Sporcuları çok zorlayacağız."

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise yarışı heyecanla beklediklerini, Kemer'in tanıtımı için otellerin bu işe biraz daha ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Sporculardan Graham Jarvis, parkurların bu sene daha zorlu olacağını, teknik yarışçıların zorlanmayacağını belirterek, bu durumun kendisi için avantaj olacağını ve eğlenmek için yarışacağını kaydetti.

Toplantıya katılan bazı sporcular daha sonra Tahtalı Dağı'nda gösteri yaptı. Sporculardan bazıları, Tahtalı Dağı'na kurulan zipline aktivitesine de katıldı.

Sıradaki Haber
Aragon'da zafer Lorenzo'nun
Yükleniyor lütfen bekleyiniz