Tenis

Ağrı Kupası'nda şampiyonlar belli oldu

04 Ekim 2015 Pazar 17:40 - Son Güncelleme 04 Ekim 2015 Pazar 17:45

Teklerde Farrukh Dustov, çiftlerde Kravchuk-Molchanov ikilisi şampiyon oldu.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Tur takviminde yer alan Ağrı Kupası Tenis Turnuvası'nda, teklerde Özbek sporcu Farrukh Dustov, çiftlerde ise Konstantin Kravchuk (Rusya) - Denys Molchanov (Ukrayna) ikilisi şampiyon oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tenis Kortları'nda oynanan tekler finalinde, Özbek sporcu Dustov ile Hintli raket Saketh Myneni karşılaştı.

Dustov, 1 saat 20 dakika süren maçta 6-4, 6-4'lük setlerle rakibini 2-0 yenerek, kariyerinin beşinci challenger zaferine ulaştı.

Çiftler finali

Turnuvanın çiftler finalinde ise 1 numaralı seri başı ikili Konstantin Kravchuk-Denys Molchanov ikilisiyle Alexandr Igoshin (Rusya) - Yaraslav Shyla (Belarus) çifti karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Kravchuk-Molchanov ikilisi, turnuvanın çiftler şampiyonluğunu elde etti.

Turnuvada dereceye giren tenisçilere ödüllerini, Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Ağrı Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp verdi.

Ağrı Valisi Işın, tören öncesi yaptığı konuşmada, uluslararası bir tenis turnuvasının Ağrı'da yapılmasından dolayı son derece memnun ve mutlu olduklarını söyledi.

Turnuvaya katılan sporcuları tebrik eden Işın, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş da 9 günlük takvimde Ağrı'da muhteşem maçlar ortaya konulduğunu dile getirerek, "Herkes tenis oynayabilme şansı elde edebilmeli. Bu tür organizasyonları da bunun için getiriyoruz" dedi.

Ödül töreninde, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Anadolu Ajansı'na da turnuvanın kamuoyuna duyurulmasında sağladığı katkı dolayısıyla plaket verildi.

Sıradaki Haber
Bemelmans, çeyrek finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz