Tenis

Nadal turnuvadan çekildi

25 Ekim 2014 Cumartesi 14:26 - Son Güncelleme 25 Ekim 2014 Cumartesi 14:34

Nadal, ATP Sezon Sonu Turnuvası'ndan çekildiğini açıkladı.

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, İngiltere'nin başkenti Londra'da gelecek ay düzenlenecek ATP Sezon Sonu Turnuvası'ndan çekildiğini açıkladı.

İsviçre'de katıldığı turnuvanın çeyrek finalinde, 17 yaşındaki Hırvat rakibi Borna Coric'e 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenilerek elenen 28 yaşındaki Nadal, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Paris ve Londra'ya gitmeyeceğim, yeterince rekabetçi değilim. 3 Kasım'da ameliyat olacağım" dedi.

Kariyerinde 14 Grand Slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi, Wimbledon Tenis Turnuvası'nın dördüncü turunda Nick Kyrgios'a 3-1 yenilerek sürpriz bir şekilde elenmesinin ardından sakatlığı nedeniyle ilk kez geçen ay sonunda Çin Açık'ta korta çıktı. Şanghay Masters'da vatandaşı Feliciano Lopez ile yapacağı maça ağrıları nedeniyle antibiyotik tedavisiyle çıkan Nadal, bu mücadeleyi de 2-0 kaybederek ikinci turda elendi.

İspanyol raket daha önce 6 kez katıldığı sezon sonu turnuvasında, 2010 ve 2013 yıllarında finale kalmış, ilkinde Roger Federer'e 2-1, ikincisinde ise Novak Djokovic'e 2-0 yenilmişti.

Londra'nın evsahipliğinde 9-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak ATP Sezon Sonu Turnuvası'na katılmayı daha önce garantileyen Nadal'ın yerine klasmanda dokuzuncu sırada yer alan tenisçi mücadele edecek.

Turnuvaya Novak Djokovic, Roger Federer, Stan Wawrinka ve Marin Cilic katılmayı garantilerken, Çek Tomas Berdych, İskoç Andy Murray, Kanadalı Milos Raonic, İspanyol David Ferrer ve Bulgar Grigor Dimitrov final bileti alan diğer tenisçiler olmak için mücadele ediyor.

Sıradaki Haber
Davydenko'dan kortlara veda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz