Tenis

''Hedefim ilk 60''

30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:09 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:19

Bosna Hersekli tenisçi Dzumhur kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya 88 numarası Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur, verimli bir sezon geçirdiğini belirterek, "Sezonu ilk 60'ta bitirmek istiyorum. Yeni sezonda ATP turnuvalarına ve Grand Slam'lara katılmayı hedefliyorum. İyi oynuyorum ve gayet iyi bir sezon geçiriyorum" dedi.

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) 3. turda 2 numaralı seribaşı Roger Federer'e yenilerek elenen Dzumhur, kariyeri ve Federer maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dzumhur maçın kendisi açısından iyi geçtiğini belirterek "Maç iyi geçti. Birçok iyi puanlar aldım. Fena oynamadığımı düşünüyorum. Federer çok iyiydi. Maçın başından sonuna kadar neredeyse hatasız oynadı. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi tenis oyuncularından biri olduğunu gösterdi" diye konuştu.

- "Bosna Hersek tenisinde tarih yazdığımı biliyorum"

Bosna Hersek tenisi açısından örnek teşkil ettiğini vurgulayan Dzumhur, "Bosna Hersek tenisinde tarih yazdığımı biliyorum. Çünkü hiçbir Boşnak tenisçi, Roland Garros'ta 2. ya da 3. tura kalmadı. Bütün bunları yaptığım için elbette çok mutluyum. Ancak bunu sadece tarih yazmak için yapmıyorum. Ben yalnızca kendimi geliştirmeye, oyunumu ilerletmeye ve daha iyi sonuçlar almaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Sezon için büyük hedefleri olduğuna kaydeden Dzumhur "Sezonu ilk 60'ta bitirmek istiyorum. Sonra yeni sezonda ATP turnuvalarına ve Grand Slam'lara katılmayı hedefliyorum. İyi oynuyorum ve gayet iyi bir sezon geçiriyorum. Bu başarı grafiğini yıl sonuna kadar sürdürmek istiyorum" şeklinde konuştu.

- "Marsel İlhan gerçekten iyi tenis oynuyor"

Türk tenisçi Marsel İlhan'ı çok iyi tanıdığını aktaran Dzumhur, şöyle devam etti:

"Marsel İlhan gerçekten iyi tenis oynuyor. Zor bir sezon geçirdi. Wawrinka gibi en iyi oyunculardan biriyle karşılaştı. Daha iyi bir kura çekseydi eminim daha çok şey ortaya koyabilirdi. Kuralarda biraz da şansa ihtiyacınız var. Bundan sonra daha iyilerini yapacağını düşünüyorum."

Bu yıl Roland Garros turnuvasının özellikle erkeklerde "çok ilginç bir rekabet içinde geçtiğini" vurgulayan Dzumhur, "Nadal o kadar iyi oynayamadı. Novak Djokovic gerçekten çok iyi oynuyor ve her şeyi kazanıyor. Federer her zaman tehlikeli. Bu turnuvada Djokovic'e daha çok şans veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlarda ise Serena Williams'ı favori gösteren Dzumhur, bu yıl Williams'ın en iyi oyununu sergilediğini ve turnuvayı kazanabileceğini belirtti.

-"Bosna Hersek gençliği hayallerinin peşinde koşmalı"

Teniste başarılı olmak isteyen Bosna Hersekli gençlere çok çalışmalarını tavsiye eden Dzumhur, "Boşnak gençlere tavsiyem, öncelikle hayalleri olsun ve hayallerinin peşinde koşsunlar. Hiçbir zaman durmasınlar. Kolay bir şey değil. Çok çalışmaları gerekiyor. Bu yolda her zaman yalnız gitmek zorunda kalabilirler. Bir gün görecekler hayalleri gerçek olacak" ifadelerini kullandı.

Dzumhur, Roland Garros 2. turda Marcos Baghdatis'i 3-1 mağlup edip, 3. tura çıkarak tarihi bir başarıya imza atmıştı. Bosna Hersekli tenisçi, 3. turda Federer'e 3-0 yenilerek, turnuvaya veda etti.

Sıradaki Haber
Topbaş'ın torunu, teniste şampiyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz