Tenis

Laver Kupası'nda Avrupa Takımı güldü

24 Eylül 2018 Pazartesi 09:50 - Son Güncelleme 24 Eylül 2018 Pazartesi 10:01

Avusturalyalı efsane tenisçi Rod Laver adına düzenlenen Laver Kupası'nda gülen taraf, Dünya Karması'nı 13-8 yenen Avrupa Takımı oldu.

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen erkekler tenis turnuvası 2018 Laver Kupası sona erdi. Kupayı, Avrupa Takımı kazandı.

Son gün karşılaşmalarında ilk olarak çiftlerde Avrupa Takımı adına korta çıkan Roger Federer ile Alexander Zverev, Dünya Karması'ndan Jack Sock - John Isnerle ikilisiyle karşılaştı.

Avusturalyalı efsane tenisçi Rod Laver adına düzenlenen organizasyonda ilk seti 6-4 Avrupa Takımı kazandı. İkinci sette ise Isner ve Sock ikilisi rakiplerine karşı 7-6'lık üstünlük sağladı ve durumu 1-1'e getirdi. Dünya Karması adına oynayan iki raket tie-break'e kalan son seti de 11-9 kazanarak, korttan galip ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Birleşik Amerikalı çiftlerin sayesinde Dünya Karması Avrupa Takımına karşı 8-7 öne geçti. Ancak teklerde yaşanan mücadeleler sonucunda tablo değişti. İlk olarak Roger Federer ile Birleşik Amerikalı John Isner tekrar korta çıktı.

Tie-Break'e kalan ilk seti 33 yaşındaki Isner kazandı. Ancak muhteşem bir geri dönüşle ikinci seti 7-6 kazanan "Ekselanları", Tie-Break setinde de rakibini 10'a 7'lik skorla geçti ve korttan galip ayrıldı.

Turnuvanın son mücadelesinde ise Avrupa Takımı'ndan Alexander Zverev ile Dünya Karması'ndan Kevin Anderson korta çıktı. İlk seti Güney Afrika'lı Anderson 6-4 kazansa da, oyunu sonrasında domine eden isim Zverev oldu.

Alman Raket, rakibine karşı ikinci sette 7-6, Tie-Break setinde de 11-9'luk üstünlük sağlayarak, Avrupa Takımı'na kupa getiren isim oldu..

Dünya Karması'na karşı toplamda 13-8'lik skor alan Avrupa Takımı böylelikle geçtiğimiz yıl Çekya'nın başkenti Prag'ın ardından Laver Kupası'nı da kazanmayı başardı.  

Sıradaki Haber
Milli tenisçi Pemra Özgen finalde kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz