Tenis

Djokovic, antrenörü Ivanisevic'le yollarını ayırdı

27 Mart 2024 Çarşamba 18:07 - Son Güncelleme 28 Mart 2024 Perşembe 00:00  |  Kaynak : TRT SPOR

Teniste 6 yıllık birliktelik sona erdi. Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, Hırvat antrenörü Goran Ivanisevic'le yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Djokovic'in 9 grand slam zaferine eşlik eden Goran Ivanisevic, tecrübesi, tekniği ve özellikle Sırp raketin servislerindeki gelişimi ile adından sıkça söz ettirdi. Ivanisevic'i şimdi gündeme getirense bir ayrılık haberi oldu.

Novak Djokovic, Hırvat koçuyla yolculuklarını noktaladığını duyurdu. Önemli başarılara imza atan ikilinin yolları, 6 yıllık birlikteliğin ardından ayrıldı.

Dünya 1 numarası, kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Sırp raket paylaşımında "Goran ve ben birkaç gün önce birlikte çalışmayı bırakmaya karar verdik. Saha içi kimyamızda inişler ve çıkışlar oldu ama dostluğumuz her zaman çok sağlamdı. Her şey için teşekkürler dostum" ifadelerini kullandı.

Ayrılığın nedeni...

Djokovic'in 25 grand slam şampiyonluğu iddiası, Ocak ayında Avustralya Açık yarı finalinde Jannik Sinner'a yenilmesinin ardından sona erdi. Sırp tenisçinin, Indian Wells'ten de sürpriz şekilde elenmesinin bu ayrılıkta etkili olduğu düşünülüyor.

36 yaşındaki raket, Mayıs ayında başlayacak Fransa Açık'a hazırlanıyor. Dünya 1 numarasının hedefi ise Roland Garros'ta 4'üncü kez kupayı kaldırmak...

Sıradaki Haber
Sinner: Hayalim dünya bir numarası olmak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz