Voleybol

Amasya'da Okul Sporları Voleybol Türkiye Şampiyonası heyecanı

17 Şubat 2020 Pazartesi 16:47 - Son Güncelleme 17 Şubat 2020 Pazartesi 16:54

Amasya’da Okul Sporları Voleybol Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında ilk 3’e girenler yarı finale yükseldi.

Okul Sporları Voleybol Türkiye Şampiyonası Genç (A) Erkekler ve Kızlar Grup Birinciliği müsabakaları Amasya Hamit Kaplan Spor salonu ve Amasya Kapalı Spor Salonunda oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

Voleybol Müsabakalarında 12 İlden 10 Erkek 12 Kız voleybol takımlarının mücadelesi sonucu Erkeklerde (A) Grubunda 1.Tokat Şehit Aydoğan Spor Lisesi’ 2.Samsun Özel Anadolu Lisesi’3. Sivas Şehir Furkan Peker Anadolu Lisesi, Yozgat Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi olurken, Erkekler B Grubu'nda 1.Giresun Spor Lisesi, 2. Çorum Eti Anadolu Lisesi, 3. Trabzon Sürmene Hasan Sadri Yetmiş bir Anadolu Lisesi oldu. 

Erkekler (C) Grubu'nda 1.TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, 2.Ordu Anadolu Lisesi ve 3.Amasya 12 Haziran Anadolu Lisesi olurken, Kızlar (A) Grubu'nda 1. Ankara Özel maya Anadolu Lisesi, 2. Amasya Şehit Ferhat Erdin Anadolu Lisesi ve 3.Samsun Canik İMKB Anadolu Lisesi, Kızlar (B) Grubu'nda 1. Çorum Osmancık Anadolu Lisesi, 2. Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, 3. Sivas Atatürk Anadolu Lisesi, Kızlar (C) Grubu 1. İstanbul Özel Irmak Anadolu Lisesi, 2. Ordu Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi ve 3. Sinop Şehit Yalçın Fen Lisesi oldu.

Gruplarında ilk üç sırada yer alan voleybol takımları, Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakalarına katılma hakkı elde etti.

"Çok güzel maçlar çıkardılar"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, “Şehrimizde yapılan sportif etkinlikler bizleri mutlu ediyor. Kız ve erkek takımlarımızı tebrik ediyorum, çok güzel maçlar çıkardılar. Biz her zaman diyoruz her çocuğumuz en az bir spor dalıyla ilgilenmeli ve şehrimizde de bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amasya’mızda tesisleşme anlamında da çok iyiyiz. Bu yüzden hemen hemen her spor dalında lisanslı sporcularımız var. Ben Okul Sporları Voleybol Türkiye Şampiyonasında yarı finale yükselen takımlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Ziraat Bankası, Galatasaray'ı devirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz