Voleybol

Antalya'da voleybol heyecanı!

12 Ekim 2015 Pazartesi 15:15 - Son Güncelleme 12 Ekim 2015 Pazartesi 15:24

"FIVB World Tour Antalya Open" öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) dünya turunun 15. ayağı olan "FIVB World Tour Antalya Open", 20 Ekim'de başlayacak.

Organizasyon ile ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetmeni Sezgin Eren, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği turnuvaya çeşitli ülkelerden 56'sı kadın olmak üzere 112 takımın katılacağını belirtti.

Eren, en iyi plaj voleybolu sporcularının, Konyaaltı Beach Park ve TVF Akdeniz Üniversitesi Plaj Voleybolu Merkezi'ndeki 5 kortta, toplam 150 bin ABD dolar tutarındaki ödülün sahibi olmak için mücadele edeceğini söyledi.

TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Türkiye'nin 3'ü kadın 7 milli takımla temsil edileceği turnuvada kazanılacak puanların, 2016 Rio Olimpiyatları için önemli olduğunu kaydetti.

Organizasyon için 24 ülkeden canlı yayın başvurusu aldıklarını anlatan Değirmenci, tüm sporseverleri maçları izlemeye davet etti.

TVF Plaj Voleybolu Milli Takımları Başantrenörü Carlos Galletti, Antalya'nın söz konusu organizasyonun yapılabilmesi için dünyadaki en iyi yerlerden biri olduğunu vurguladı.

Plaj voleybolunun da salon voleybolu kadar büyük potansiyele sahip olduğuna işaret eden Galletti, "Bu potansiyelin büyümesi için bu tür organizasyonlar önemli. Burada alacağımız iyi bir derece, olimpiyatlara katılma yolundaki önemli bir duraktır" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Urcu ise plaj voleybolunda böylesi önemli bir organizasyona belediye olarak destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Plaj voleybolunda bir ilkin peşindeler

Erkek Plaj Voleybolu A Milli Takımı oyuncularından Volkan Göğtepe de bir ilki başarıp Türkiye'nin plaj voleybolunda olimpiyatlara katılımını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Kendi şehirlerinde iyi mücadele ettiklerine dikkati çeken Murat Giginoğlu ise Antalyalıları karşılaşmaları izlemeyi davet etti.

Turnuva, 25 Ekim'de yapılacak final karşılaşmalarıyla sona erecek.

Sıradaki Haber
Filede yeni program belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz